Cum sa faci cea mai buna glazura de ciocolata pentru diferite prajituri
Cum sa faci cea mai buna glazura de ciocolata pentru diferite prajituri

Cum sa faci cea mai buna glazura de ciocolata pentru diferite prajituri


Cum sa faci glazura de ciocolata. Noi, gospodinele stim cat de importanta este glazura la o prajitura. Pe langa aspectul pe care vrem sa il obtinem, gustul chiar trebuie sa fie delicios! Altfel am putea sa ruinam toata munca unei prajituri savuroase. Banuiesc ca toata lumea adora ciocolata, in toate formele ei. Daca nu stiati, „ciocolata”in limba latina inseamna „hrana zeilor”. O, da! Parca si eu ma simt o zeita cand mananc o glazura gustoasa!

Vreti sa va spun si beneficiile ciocolatei care… sunt multe? O sa umplu cateva pagini, asa ca va scriu cel mai important aspect, din punctul meu de vedere: te face mai fericit! Cand mananci ciocolata se produce endorfina (hormonul fericirii) care nu doar ca te face mai vesel, ci si previna depresiile. Unde mai pui ca ciocolata ajuta la concentrare, oboseala si suprasolicitare psihica.

Stiu ca v-am convins ca este buna, asa ca o sa va conving sa faceti si glazura mea delicioasa. Haideti cu mine in bucatarie sa o preparam. Afla care sunt pasii si de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta reteta!

Cum sa faci cea mai buna glazura de ciocolata pentru diferite prajituri – Cuprins:
Cum sa faci cea mai buna glazura de ciocolata pentru diferite prajituri
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 1
Ingrediente
Ingrediente glazura de ciocolata
  • 120 gr ciocolata
  • 80 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
  • 1 praf sare

Cum sa faci glazura de ciocolata

Reteta glazura de ciocolata
Reteta glazura de ciocolata

Glazura de ciocolata poate sa fie folosita pentru a orna eclere, prajituri, dar si torturi. Daca aveti nevoie de o cantitate mai mare de glazura delicioasa, atunci dublati sau triplati ingredientele de mai sus.

Foarte important: daca folosesti ciocolata neagra, atunci va trebui sa o alegi pe cea cu un procent de minimun 50% al masei de cacao si maximum 70%.

Ce depaseste procentajul maxim poate sa va dea un gust amar glazurei. Insa poti folosi, cu incredere, ciocolata cu lapte, insa nu te astepta la o culoare de un negru intens. Sa revenim la reteta noastra de glazura de ciocolata! Ciocolata se toaca in cubulete marunte se pune intr-un vas.

Citeste si: Cum sa faci glazura oglinda. Care este secretul ca aceasta sa iasa lucioasa?

Se pune smantana la incalzit, la foc mic. Cand aproape da in clocot, se toarna peste ciocolata si se lasa cam 2 minute ca ciocolata sa se inmoaie. La final punem un strop de sare si amestecam compozitia pana se omogenizeaza, dupa care adauga untul si continuam sa amestecam. Si glazura este gata!

Pe cat de rapid se face, pe atat de gustoasa este aceasta reteta. Pentru a glazura un tort, trebuie sa urmati pasii acestia. Cand glazura este un pic calduta, o turnati peste tortul rece (aproape de temperatura la care ingheata) pana ce aceasta curge si pe lateral si il acopera in totalitate.

Nu uitati ca trebuie sa puneti tortul deasupra unui gratar de inox si sub acesta sa puneti o tava in care sa se scurga excesul de glazura. Lasati glazura sa curga timp de 10 minute, iar dupa aceea puneti totul la frigider timp de 2 ore.