Chiftele marinate. Afla cum sa le prepari si care este reteta pentru a prepara un sos de rosii absolut delicios. Un fel mancare simplu de facut, dar plin de savoare. Care sunt ingredientele de care ai nevoie si ce pasi trebuie sa urmezi.
- 500 grame carne tocata de porc (optional amestecata cu carne de vita)
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 lingura de faina
- 1 legatura patrunjel verde
- 2-3 catei de usturoi
- miez de la o felie de paine
- 500 ml ulei pentru prajit
- sare
- piper
- 500 g bulion de rosii sau 1 conserva de rosii pasate
- 1 ceapa
- 1 foaie de dafin
- 1 lingura de ulei pentru prajit
- sare
- piper
- cimbru uscat
Reteta chiftele marinate. Cum sa le prepari si cum faci sosul de rosii
Primul pas pe care il vom face in reteta de chiftele marinate este sa preparam sosul de rosii. Nu este deloc greu, trebuie doar sa urmezi pasii pe care ti-i vom spune.
Asadar, prima data va trebui sa ne ocupam de ceapa, pe care o tocam marunt. Dupa asta, se pun cele 2 linguri de ulei intr-o cratita, iar apoi merge pe foc.
Cand uleiul s-a incins, adauga ceapa tocata si sare, iar apoi las-o pana cand devine translucida. Adauga bulionul de rosii, dafinul si putin cimbru uscat, iar dupa asta lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 8-10 minute si amesteca ocazional.
Dupa ce timpul a trecut, este momentul sa adaugi sare si piper dupa gust, iar apoi se da cratita de pe foc. Trebuie sa ne ocupam si de chiftele!
Inainte sa faci aceste chiftele marinate, trebuie sa inmoi painea in apa rece timp de cateva secunde, iar apoi sa o storci bine si sa o zdrobesti foarte bine. Optional, poti da miezul de paine si usturoiul prin masina de tocat. In caz contrar, usturoiul se poate da prin razatoare.
Acum este momentul sa toci si patrunjelul, iar apoi sa amesteci totul. Pune intr-un castron incapator carnea tocata, apoi adauga usturoiul si painea, iar la final pune si oul. Nu uita sa adaugi sare si piper dupa gust, iar apoi sa amesteci foarte bine pana ce compozitia se va omogeniza.
Dupa ce ai amestecat bine carnea cu restul de ingrediente, va trebui sa faci chiftelele. Acestea trebuie sa aiba dimensiunea unei mingi de ping pong, sa nu fie nici prea mari pentru ca vrei sa le prajesti repede si sa le pui pe urma in sosul de rosii pe care l-ai pregatit mai devreme.
Citeste si: Reteta chiftele la cuptor. Cum sa le prepari si ce ingrediente sa folosesti
Intre timp, incinge cei 500 ml de ulei, pentru ca va fi nevoie sa prajesti chiftelele. Acestea nu trebuie sa iasa foarte crocante, pentru ca oricum le vei baga dupa aceea la cuptor unde se vor inmuia in sosul de rosii. Dupa ce ai prajit chiftelele, pune-le pe un prosop de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Reteta de chiftele marinate este aproape gata, mai trebuie doar sa le pui la cuptor, pe care il preincingi la temperatura de 190 grade Celsius.
Chiftelele se pun intr-o cratita, iar peste acestea se va turna sosul de rosii. Acopera totul cu un capac si pune cratita la cuptor timp de 20-25 de minute, iar dupa aceea da cuptorul la o parte si mai lasa-le acolo timp de 5 minute pentru a se putea rumeni deasupra. Reteta este gata!