Carne de scoici la tigaie. Cum sa o prepari si ce reteta sa folosesti
Carne de scoici la tigaie. Cum sa o prepari si ce reteta sa folosesti

Carne de scoici la tigaie. Cum sa o prepari si ce reteta sa folosesti


Cum sa prepari carne de scoici la tigaie, ce reteta sa folosesti, dar si ce fel de ingrediente trebuie sa ai la indemana. Secretul este sa le gatesti in sos de vin, iata ce trebuie sa stii!

Carne de scoici la tigaie. Cum sa o prepari si ce reteta sa folosesti – Cuprins:
Carne de scoici la tigaie. Cum sa o prepari si ce reteta sa folosesti
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 2
Ingrediente
Ingrediente scoici la tigaie
  • 500 g carne de scoici
  • 100 g unt
  • 3-4 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 2-3 fire de patrunjel
  • sare
  • piper alb proaspat macinat

Carne de scoici la tigaie. Cum sa o pregatesti

Carne de scoici la tigaie
Carne de scoici la tigaie

Daca nu vrei sa gatesti scoicile cu tot cu cochilie, atunci ai o alternativa pentru ca le poti cumpara fara si le poti gati mult mai usor. Totodata, le mananci si fara bataie de cap, pentru ca nu o sa te mai murdaresti pe maini.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand gatesti carne de scoici la tigaie va fi sa speli carnea foarte bine. In cazul in care acestea sunt congelate, carnea se lasa la decongelat si abia apoi se spala.

Dupa ce ai spalat sau decongelat carnea de scoici, scurge-o de apa si condimenteaza totul folosind sare si piper alb proaspat macinat. Scoicile se lasa asa timp de 20-30 de minute, dar intre timp poti toca marunt cateii de usturoi.

Urmatorul pas va fi sa folosesti o tigaie de teflon sau antiaderenta, pe care sa o pui la foc mic si sa topesti untul. Adauga si usturoiul tocat marunt, iar apoi caleste-l putin. Cand untul s-a topit, pune carnea de scoici si las-o sa se gateasca timp de 10 minute. Mai poti adauga putina sare si piper, dupa gust.

Citeste si: Midii pane. Cum sa le pregatesti ca la carte

Pune pe urma un capac deasupra tigaii si lasa totul pe foc timp de 5 minute. Mai poti amesteca de 2-3 ori, pana ce trece timpul.

Dupa asta, adauga si cei 200 ml de vin alb sec, iar apoi lasa carnea de scoici pe foc in jur de 3 minute. De data aceasta va trebui sa iei capacul de la tigaie, deoarece este nevoie ca alcoolul din vin sa se evapore si sa ramanem doar cu o aroma subtila.

Intre timp, toaca cele 2-3 fire de patrunjel, iar dupa ce au trecut cele 3 minute pune totul peste carnea de scoici si opreste focul. Pune si capacul timp de 2-3 minute, iar reteta de carne de scoci la tigaie este gata.

Pentru a le servi, iti recomandam cateva felii de paine prajita, pe care sa o freci cu usturoi si peste care sa pui un pic de ulei de masline si sare. Iti dorim pofta buna!