Cum sa alegi nada pentru pescuitul la crap toamna. Sfaturi utile
Cum sa alegi nada pentru pescuitul la crap toamna. Sfaturi utile

Cum sa alegi nada pentru pescuitul la crap toamna. Sfaturi utile


Cum sa alegi nada pentru pescuitul la crap toamna. Daca si tie iti place sa pescuiesti, atunci o sa iti venim in ajutor cu cateva sfaturi utile pe care sa le folosesti. Iata cum sa obtii cele mai bune rezultate pe timp de toamna.

Cum sa alegi nada pentru pescuitul la crap toamna. Sfaturi utile – Cuprins:

Cum sa localizezi pestii in balta

Crapi
Crapi

Inainte sa vorbim despre nada pentru crap pe timp de toamna, ar fi bine sa stii cate ceva si despre localizarea pestilor. Desi suna a cliseu, localizarea pestilor in balta este extrem de importanta pentru ca pe timp de toamna acestia se vor retrage in anumite locuri. Crapii vor migra intr-o zona a lacului unde apa este mai calda, dar si unde vor gasi mai multa hrana.

Tocmai de aceea, pestii vor alege o zona a lacului unde adancimea apei este ideala. In timpul zilei vor cauta apa cu adancime mai mica pentru a se hrani, iar pe timpul noptii se vor retrage in zonele cu apa mai adanca pentru ca acolo va fi mai cald. Tocmai de aceea, este indicat sa plasezi monturile pe diferite adancimi, pentru a te asigura ca localizezi pestii.

Dupa jumatatea lunii octombrie, atunci cand temperaturile scad, crapii vor sta mai mult in zonele cu apa adanca, deoarece acolo temperatura apei va fi constanta. In aceste cazuri, se vor folosi nadele de apa rece.

Bineinteles, prognoza meteo este deosebit de importanta, pentru ca temperaturile vor determina miscarea crapilor de la o zona la alta. Iti recomandam sa verifici cu atentie prognoza si cat de mult scad temperaturile pe perioada noptii.

Cum sa alegi nada pentru pescuitul la crap toamna

Cum sa alegi nada pentru pescuitul la crap toamna
Cum sa alegi nada pentru pescuitul la crap toamna

Cum sa alegi nada pentru pescuitul la crap toamna. Nada reprezinta unul dintre cele mai discutate subiecte intre pescari. Pentru ca urmeaza sezonul rece, crapul este in perioada in care acumuleaza resursele necesare, asadar va avea nevoie de carbohidrati si proteine.

In acest caz, in prima jumatate a toamnei iti recomandam momelile de tip birdfood, adica cele care contin un mix de faina obtinuta din cereala, dar si drojdii de cea mai inalta calitate, precum si alte lichide nutritive, iar aici mentionam aminoacizii, aromele sau indulcitorii naturali.

In cea de-a doua jumatate, iti recomandam sa incerci nada de tip fishmeal, dar si groundbait-urile pe baza de faina de peste sau cele cerealiere ori cele dulci. Data fiind perioada, este posibil sa ai succes cu oricare dintre acestea, pentru ca pestii se vor hrani apatic. Asadar, sa alegi nada pentru pescuitul la crap pe timp de toamna, nu este chiar asa de dificil.

Despre nadire, putem vorbi foarte mult, insa trebuie sa retii faptul ca trebuie facuta cu moderatie. Nu vrei sa folosesti nici prea multa nada, dar nici prea putina. Poti incepe nadirea cu o cantitate mica si in functie de raspunsul crapilor poti mari sau micsora cantitatea folosita.

Dupa jumatatea lunii septembrie, poti folosi mai multa nava pentru ca temperatura s-a mai stabilizat si crapii se vor hrani in mod constant. Totusi, iti recomandam hranirea graduala, in functie de cat de activi sunt pestii.

In luna noiembrie, este indicat sa folosesti mult mai putina nada, deoarece temperatura apei o sa scada destul de mult. Tocmai de aceea, nada din jurul carligului va fi arhisuficienta, dar daca pestii sunt foarte activi poti folosi o cantitate mica.