Cum sa instalezi un SAMP?
Cum sa instalezi un SAMP?

Cum sa instalezi un SAMP?


Daca iti plac jocurile online, atunci sigur o sa vrei sa joci si SAMP (San Andreas Multi Player). Asadar, fanii GTA (Grand Theft Auto) sigur o sa fie interesati de aceasta versiune gratuita a jocului. Iata cum sa instalezi si sa te joci SAMP.

Ce este, de fapt, SAMP (San Andreas Multiplayer)?

SAMP este o versiune gratuita a jocului Grand Theft Auto San Andreas, mai exact un mod pentru versiunea pentru PC. Cu toate ca jocul GTA San Andreas a fost lansat in anul 2004, jocul inca este extrem de popular.

Pentru a va face o idee, modul SAMP aduna peste 50.000 de oameni care se joaca GTA San Andreas in acelas timp. Practic, nu ai cum sa te plictisesti si exista actiune la fiecare pas. Dupa cum vedeti, jocul refuza sa moara si parca devine din ce in ce mai popular.

Daca pentru console ca PlayStation 3 si Xbox 360, numarul maxim de jucatori online este de 16, iar pentru Playstation 4, Xbox One sau PC serverele permit un numar maxim de 32 de jucatori, lucrurile stau altfel in SAMP. Modificarile din San Andreas Multiplayer permit un numar de 1.000 de jucatori, care pot explora lumea virtuala in acelasi timp.

In GTA Online, adica versiunea oficiala a jocului, poti face misiuni si poti primi bani pentru acestea. Cu banii respectivi, cumperi haine, masini, arme etc. Totusi, nu poti trimite bani de la un jucator la altul, daca un prieten virtual are nevoie, nu-ti poti vinde casa, masina si-asa mai departe. Poti face tranzactii si vinde sau cumpara doar de la dezvoltatorii jocului, Rockstar Games.

Ei bine, toate aceste lucruri functioneaza in San Andreas Multiplayer, asa ca jucatorii pot face aproape orice cu banii lor virtuali. Totodata, poti cumpara o casa de la un alt jucator, o masina sau orice acesta este dispus sa vanda.

Exista si un congres in SAMP, iar jucatorii care sunt alesi ca congresmani, iar acest lucru poate influenta economia de pe acel server, pentru ca loviturile sunt platite mai bine ori taxele sunt reduse sau crescute etc. Practic, poti face aproape tot ce iti doresti in San Andreas Multiplayer.

Cum sa instalezi SAMP pe un PC

Pentru a instala San Andreas Multiplayer pe PC, primul pas este sa te asiguri ca ai versiunea originala a jocului Grand Theft Auto San Andreas.

Totusi, daca versiunea GTA San Andreas pe care o ai este mai mare de 1.00, atunci trebuie sa faci un downgrade la versiunea 1.0. Pentru a face acest lucru trebuie sa accesezi www.sa-mp.com, adica site-ul oficial al acestui mod. In sectiunea „Downloads”, descarci acel patch, pentru a aduce jocul tau de la versiunea 2.0 la 1.0.

O sa descarci o arhiva, pe care o dezarhivezi in folder-ul unde este instalat jocul pe PC-ul tau.

Daca nu esti sigur ce versiune folosesti, trebuie sa deschizi folder-ul unde se afla instalat GTA San Andreas pe computerul tau, gasesti fisierul gta_sa.exe, dai click stanga, iar daca acesta are 14.068 kB atunci totul este in regula si poti trece la urmatorul pas.

Bineinteles, urmatorul pas este sa derscarci ultima versiune SA-MP, care in acest moment este 0.3.7-R4. Folder-ul unde il vei instala este, bineinteles, acelasi unde este instalat jocul pe PC.

Acum, acceseaza folder-ul GTA San Andreas de pe computerul tau si ruleaza samp.exe. Seteaza-ti un nickname, gaseste un server unde vrei sa te conectezi, de exemplu gta-multiplayer.cz, de unde copiezi adresa, adica http://s2.gta-multiplayer.cz:7777/. O adaugi in clientul SAMP, te conectezi la server si esti gata de joc. Nu uita ca exista nenumarate servere, asa ca doar va trebui sa il gasesti pe cel care iti place.

Afla cum sa downloadezi jocuri PC de pe Steam sau cum sa faci comanda la noile PS5 ori Xbox Series X.