Cum sa inveti mai usor. 10 metode ca sa-ti intre mai repede informatiile in cap
Cum sa inveti mai usor. 10 metode ca sa-ti intre mai repede informatiile in cap

Cum sa inveti mai usor. 10 metode ca sa-ti intre mai repede informatiile in cap


Pentru ca scoala online da mari batai de cap elevilor, am decis sa le aratam 10 metode de a invata mai repede. Iata cum sa inveti mai usor si care sunt cele 10 metode ca sa-ti intre mai repede informatiile in cap.

Cum sa inveti mai usor. 10 metode ca sa-ti intre mai repede informatiile in cap – Cuprins:

Ce sa nu faci atunci cand inveti?

Ce sa nu faci cand inveti
Ce sa nu faci cand inveti

Ei bine, conform expertilor, atunci cand inveti ar trebui sa ai si pauze. Nu studia pentru perioade lungi de timp pentru ca la un moment dat nu te ve mai concentra. Ia fiecare ora studiata ia cate 10-15 minute pauza, lasa-ti creierul sa se odihneasca un pic.

Nu studi acelasi subiect pentru o perioada lunga de timp. Incearca sa alternezi subiectele pe care le ai de invatat, pentru ca daca o sa inveti despre aceeasi chestie toata ziua, creierul pur si simplu nu va mai retine informatiile.

Sublinierea, incercuirea sau recitirea informatiilor doar dau senzatia ca ai invatat, insa totul se uita mult de repede. O sa vezi ca poti invata atunci cand pui in practica sau incerci sa iti explici diverse subiecte. Doar atunci lucrurile se vor fixa in mintea ta si vei putea invata productiv.

Nu face mai multa lucruri in acelasi timp! Daca ai impresia ca poti invata cu laptopul in fata si sa stai cu prietenii tai pe Whatsapp te inseli. Atunci cand inveti, incearca sa indepartezi orice dispozitiv care ti-ar putea distrage atentia.

10 metode de a invata mai usor si eficient

10 metode de a invata mai usor si eficient
10 metode de a invata mai usor si eficient

Inainte sa te apuci de invatat, ar trebui sa faci miscare. Cercetatorii au descoperit ca si dupa o scurta sesiune de miscare, corpul pompeaza oxigen si nutrienti in creier, iar acest lucru ne ajuta sa invatam mult mai bine.

Elibereaza-te de stres si mediteaza timp de 10 minute in pauza pe care o iei de la invatat. Dupa cum am zis, meditatia ne ajuta sa reducem nivelul de stres din corpul nostru. De altfel, unii profesori chiar isi incurajeaza studentii sa ia o pauza de la rutinele de zi cu zi atunci cand invata pentru examene.

Cea mai mare productivitate o avem dimineata, intre orele 9:00 – 11:00. Dupa acest interval, curba capacitatii de a invata scade treptat si oboseala se instaleaza, la fel ca neatentia, plictiseala sau somnolenta. Trebuie sa mai stii ca cea mai scazuta productivitate o avem intre orele 13:00 – 15:00, adica dupa o ora si jumatate dupa pranz. Seara, curba de invatare atinge cota maxima in intervalul 17:30 – 19:30.

Ia notite cu pixul pe hartie. Desi pare mult mai simplu sa scrii la laptop, atunci cand o sa scrii de mana pe o hartie creierul tau o sa retina informatiile mult mai repede. Stim ca o sa dureze mai mult atunci cand scrii informatiile de mana, acestea o sa iti ramana in cap mult mai repede.

Odina este foarte importanta, iar daca nu dormi destul, nu o sa poti invata eficient. Nu te culca tarziu chinuindu-te sa inveti, mai bine te odihnesti cum trebuie si a doua zi de dimineata te apuci de invatat! Chiar si un somn intre sesiunile de invatat este binevenit.

Hidrateaza-te, pentru ca in acest el organismul tau va functiona cum trebuie. Cercetatorii au aflat ca studentii care luau o sticla de apa in sala de examen au avut rezultate mai bune decat ceilalti. Totodata, trebuie sa si mananci, pentru ca daca iti este foame nu te vei putea concentra asupra invatarii. De asemenea, nu ar fi rau sa mananci ceva sanatos, pentru ca ai nevoie de nutrienti pentru corpul tau.

Incearca sa inveti informatiile pe mai multe cai. In acest fel, informatia va fi mult mai repede invatata de creierul tau, pentru ca in asa fel vei intelege informatia si nu o vei memora ca un papagal. Incearca sa citesti informatiile, sa cauti un video despre acel subiect sau sa asculti un podcast ori un fisier audio.

Explica informatiile pe care tocmai le-ai invatat unui prieten, pentru ca doar in acest fel vei intelege materia. Atunci cand explici unei persoane, trebuie sa stii ca mintea se va folosi de toate lucrurile pe care le-ai invatat.

Sa inveti alaturi de colegii tai poate fi o metoda extrem de utila. Nu ne referim la momentele cand va adunati si glumiti sau radeti, ci la acele momente cand colegii tai pot fi chiar utili pentru tine. O sa fii mult mai motivat si o sa acorzi mai multa atentie informatiilor pe care le inveti.

Seteaza-ti un tel, pentru ca doar asa vei reusi sa iti setezi creierul sa acumuleze mai multe informatii. In acest fel, creierul tau va functiona la un nivel ridicar, iar atunci cand o sa tragi linie la sfarsit de saptamana, o sa vezi exact ce progrese ai facut.

Afla si cum sa inveti engleza in cel mai rapid si usor mod sau cum sa iei Bacalaureatul fara sa faci meditatii.