Taierea hortensiei toamna. Cum sa o faci si de ce este necesara
Taierea hortensiei toamna. Cum sa o faci si de ce este necesara

Taierea hortensiei toamna. Cum sa o faci si de ce este necesara


Taierea hortensiei toamna. Afla cum sa faci acest lucru si de ce este indicat pentru plantele din gradina ta. Ingrijirea hortensiilor nu trebuie sa iti dea mari batai de cap, insa trebuie sa stii anumite lucruri esentiale despre aceste plante.

Taierea hortensiei toamna. Cum sa o faci si de ce este necesara – Cuprins:

Reguli esentiale pentru a taia hortensiile

Cum sa tai hortensia
Cum sa tai hortensia

Taierea hortensiei este o operatiune foarte importanta si poate fi facuta atat primavara, cat si toamna. Totusi, exista anumite reguli pe care trebuie sa le urmezi, asa ca iti recomandam sa ne acorzi un pic de atentie inainte de a face acest lucru.

In primul rand, trebuie sa stii ca taierea hortensiilor este recomandata primavara atunci cand vrei sa formezi tufele sau vrei sa tunzi drastic planta pe care o ai in curte sau in gradina.

Citeste si: Stimulare inflorire hortensie. Cum sa fortezi inflorirea acestei plante

Cand vine vorba de taierea hortensiei toamna, aceasta trebuie facuta doar pentru a subtia tufele sau pentru a elimina lastarii bolnavi ori uscati. Taierea hortensiei se face dupa ce au cazut frunzele si planta a intrat in repaus vegetativ.

Totusi, trebuie sa stii ca taierea anuala este absolut necesara, asta daca vrei sa ai o planta puternica si foarte bogata in flori. Bineinteles, se ia in vedere si taierea lastarilor vechi, pentru a da nastere celor noi si pentru a intineri tufa.

Taierea hortensiei toamna. Cum sa o faci in mod corect

Taierea hortensiei toamna
Taierea hortensiei toamna

Dupa cum am pus si mai sus, taierea hortensiei se poate face toamna doar dupa ce au cazut toate frunzele. Acela este semnul ca planta a intrat in perioada de repaus vegetativ, asa ca poti indeparta lastarii vechi sau deteriorati, dar si inflorescentele (florile) uscate.

Pe langa indepartarea ramurilor vechi, rupte sau celor care cresc in interiorul tufei, trebuie sa ai grija ca toti lastarii tineri sa ramana intacti. Nu uita ca din acestia o sa iasa florile anul urmator, asa ca mare atentie!

Mai mult decat atat, taierea hortensiei toamna trebuie sa se faca la temperaturi cuprinse intre 5 si 10 grade Celsius, asa ca luna octombrie este cea mai buna perioada pentru a face acest lucru.

Desigur, este importanta si zona in care locuiesti, asa ca iti recomandam sa consulti prognoza inainte de a incepe operatiunea. Nu uita ca aceasta planta nu tolereaza temperaturile foarte scazute!

Daca vorbim despre o planta tanara, trebuie sa stii ca aceasta nu se va taia in primii trei ani. Este nevoie ca planta sa isi dezvolte rezistenta pentru zona in care ai cultivat-o, asa ca iti recomandam doar o taiere sanitara.