Stimulent natural pentru rosii. Cum sa cresti productia de tomate
Stimulent natural pentru rosii. Cum sa cresti productia de tomate

Stimulent natural pentru rosii. Cum sa cresti productia de tomate


Stimulent natural pentru rosii. Afla cum sa cresti productia de tomate de la tine din gradina, dar si cum sa prepari solutia. Care sunt beneficiile, ce trebuie sa contina si cum sa o aplici la plantele tale. Iata ce trebuie sa stii si tu!

Stimulent natural pentru rosii. Cum sa cresti productia de tomate – Cuprins:

Cum sa prepari un stimulent natural pentru rosii

Stimulent natural pentru rosii
Stimulent natural pentru rosii

Inainte de toate, ar trebui sa stii ca un stimulent natural pentru rosii nu te va ajuta doar sa cresti productia de tomate din gradina, in acelasi timp va face plantele mai rezistente la boli sau daunatori, dar va contribui si la coacerea uniforma a fructelor.

In randurile ce urmeaza, o sa iti prezentam mai multe retete pe care le poti incerca, folosind doar ingrediente naturale. Alternativa la produsele mai scumpe din comert.

Prima reteta de stimulent natural pentru tomate pe care o poti incerca contine drojdie uscata. Pentru a o prepara o sa ai nevoie de un pliculet de drojdie uscata pe care o amesteci cu 2 linguri de zahar pentru a o activa.

Adauga apoi apa calduta si amesteca pana ce obtii o solutie vascoasa. Toarna solutia in 10 litri de apa si apoi uda fiecare planta in parte cu jumatate de litru de fertilizant.

Totodata, poti folosi si drojdie proaspata. Pentru a face solutia o sa ai nevoie de 100 g drojdie proaspata pe care o dizolvi in 10 litri de apa. Amesteca foarte bine si apoi uda plantele din gradina ta cu jumatate de litru de solutie la fiecare planta.

Ingrasamant foliar tomate
Ingrasamant foliar tomate

Si cenusa poate face minuni pentru cultura de tomate. O sa ai nevoie de un pahar de cenusa pe care il dizolvi in 10 litri de apa. Amesteca apoi foarte bine si apoi aplica 500 ml de solutie la fiecare planta in parte.

O alternativa este sa faci un ingrasamant foliar, iar pentru asta o sa ai nevoie de 300 g de cenusa pe care o amesteci in 3 litri de apa, iar apoi o pui la fiert timp de 30 de minute.

Lasa solutia la racit timp de 2-3 ore. Urmatorul pas va fi sa o strecori si sa o amesteci cu 10 litri de apa. Aplica acest ingrasamant natural prin pulverizare.

Citeste si: Cum sa cresti rosii mari in gradina de acasa si ce soiuri sa alegi

Cei ce au pasari in curte pot folosi gainatul pentru a face un stimulent natural pentru rosii. Daca nu stiai, acesta contine azot si fosfor, elemente benefice pentru o crestere sanatoasa a plantelor.

O sa ai nevoie de 1.5 kg de gainat pe care il amesteci cu 10 litri de apa. Acopera apoi galeata si lasa totul la macerat timp de 7-8 zile. 

Dupa aceea, strecoara solutia si adauga 10 litri de apa. Uda apoi plantele. Sub nicio forma nu trebuie sa aplici solutia prin pulverizare, deoarece gainatul de pasare va cauza arsuri.

Tocarea frunzelor de urzica
Tocarea frunzelor de urzica

Si urzicile ofera o multime de nutrienti pentru tomate, insa tine minte sa folosesti frunze provenite de la plante tinere deoarece acestea contin azt, potasiu si fier.

Pentru a prepara acest stimulent natural pentru rosii o sa ai nevoie de un o galeata de 10 litri pe care o umpli 2/3 cu frunze de urzici tinere (nu si seminte) si peste care torni apa. Pune si o greutate pentru ca urzicile sa fie acoperite de apa in totalitate.

Acopera apoi galeata si lasa totul la macerat timp de o saptamana. Dupa aceea, prepara un fertilizator folosind un litru de solutie la 10 litri de apa. Uda plantele cu acest ingrasamant lichid folosind in jur de un litru pentru fiecare planta in parte.