Casa si Gradinarit

Schimbare culoare hortensie. Cum sa faci acest lucru

Schimbare culoare hortensie. In cazul in care nu stiai ca este posibil asa ceva, o sa iti explicam cum sa faci acest lucru. Ce modalitati trebuie sa folosesti, in functie de culorile pe care vrei sa le obtii.

Schimbare culoare hortensie. Cum sa faci acest lucru si ce trebuie sa folosesti – Cuprins:

Schimbare culoare hortensie. Cum sa faci acest lucru?

Hortensie roz

In cazul in care nu stiai, hortensiile isi pot schimba culoarea florilor in functie de pH-ul solului. Desigur, daca nu stii ce pH are solul din curtea ta, aici gasesti un tutorial despre cum sa faci asta.

Intorcandu-ne la hortensii, in functie de valoarea pH-ului, culoarea florilor se schimba. Astfel, daca ai un sol cu pH acid, florile sunt albastre, iar daca acesta este alcalin acestea devin roz sau rosii. Surprinzator, asa este?

Citeste si: Cum sa cultivi si sa ingrijesti floarea creasta cocosului (Celosia)

Totusi, trebuie sa stii ca la o hortensia care are florile albe, culoarea nu poate fi schimbata. De obicei, hortensiile albe au nevoie de acelasi tip de sol ca cele rosii sau roz.

Schimbare culoare hortensie. Inainte de a iti explica procesul, iti mai spunem ca florile nu isi vor schimba culoarea imediat, iar acest lucru poate dura cateva saptamani sau chiar cateva luni.

Este mai usor sa schimbi culoarea florilor de hortensie din albastru in roz, decat sa o schimbi din roz in albastru.

Mai mult decat atat, ar trebui sa astepti pana ce plantele au o varsta de doi ani, pentru a le da timp sa isi revina din socul plantarii, adica atunci cand le-ai schimbat mediul.

Schimbare culoare hortensie

Acum ca stii totul, haide sa vedem cum poti sa schimbi culoarea florilor pentru ca acestea sa devina albastre.

Pentru a face acest lucru, este nevoie sa maresti aciditatea solului, asa ca va fi nevoie sa prepari o solutie din 7 grame de sulfat de aluminiu pe care il adaugi in 3.5 litri de apa.

Aceasta solutie trebuie pusa de trei ori pe an la plante. Prima data, vei pune solutia primavara, dupa ce planta incepe sa creasca. Dupa aceea, aplica solutia de doua ori, la intervale de 4 saptamani.

Citeste si: Cum sa ingrijesti muscatele tiroleze sau curgatoare

Schimbare culoare hortensie. Pentru ca florile hortensiei sa devina roz, ai nevoie de un sol alcalin, asa ca primavara sau toamna, presara niste var in jurul plantei. Dupa aceea, uda foarte bine planta.

Trebuie sa mai stii ca hortensia se usuca atunci cand vine toamna, iar acest proces nu poate fi oprit. Este ceva normal, asa ca nu poti sa faci absolut nimic.

De asemenea, apa dura poate sa afecteze culoarea florilor, iar cele albastre isi vor schimba culoarea in roz. Iti recomandam sa folosesti apa de ploaie!

Hortensia mai are nevoie de ingrasamant doar la inceputul primaverii. In timpul iernii, aceasta va rezista foarte bine si nu are nevoie de protectie.

Mai mult, hortensia are nevoie de taiere primavara, dupa ce vor aparea lastarii noi. Desigur, va inflori si daca nu o tai, insa va face flori mai putine si acestea nu vor fi atat de mari.

Share
Published by
andrei