Macerat de coada calului pentru rosii. Cum sa il folosesti in gradina si la ce este util
Macerat de coada calului pentru rosii. Cum sa il folosesti in gradina si la ce este util

Macerat de coada calului pentru rosii. Cum sa il folosesti in gradina si la ce este util


Macerat de coada calului pentru rosii. Afla cum sa il folosesti in mod corect in gradina ta, dar mai ales la ce este util si cum ajuta plantele. Ce trebuie sa stii, cum se prepara aceasta solutie si ce beneficii ofera.

Macerat de coada calului pentru rosii. Cum sa il folosesti in gradina si la ce este util – Cuprins:

Ce beneficii ofera aceasta planta

Equisetum arvense
Equisetum arvense

Inainte de a vorbi despre cum sa prepari macerat de coada calului pentru rosii, ar trebui sa stii ce beneficii ofera aceasta planta si de ce este indicat sa o utilizezi si tu.

Pentru cei ce nu stiu, coada calului (Equisetum arvense) este o feriga perena care creste salbatic in zone din Europa de Nord si America, dar poate fi gasita si in alte zone cu umiditate ridicata si clima temperata.

Coada calului este utilizata si o planta medicinala. Amelioreaza afectiunile tractului urinar si ajuta la eliminarea bacteriilor care produc infectii. Totodata, aceasta planta opate mentine oasele puternice datorita Continutului de siliciu.

Si totusi, la ce este utila in gradina? Ei bine, maceratul de coada calului poate tine la distanta bolile precum fainarea, putregaiul cenusiu, mana sau antracnoza.

In cazul tomatelor, maceratul de coada calului poate fi folosit ca si ingrasamant, deoarece va ajuta la o fructificare rapida si in acelasi timp va grabi coacerea rosiilor.

Cum sa prepari macerat de coada calului pentru rosii

Macerat de coada calului pentru rosii
Macerat de coada calului pentru rosii

Acum ca stii ce beneficii ofera, o sa iti explicam si cum sa prepari macerat de coada calului pentru rosii. Este extrem de simplu, iti trebuie doar rabdare.

Pentru a prepara maceratul o sa ai nevoie de un kilogram de plante verzi sau 0.2 kilograme de plante uscate. Daca o sa folosesti plante verzi, acestea trebuie tocate.

Toarna 10 litri de apa peste plantele tocate sau uscate si apoi lasa-le la macerat timp de 2-3 saptamani. Pune galeata intr-un loc ferit de lumina soarelui si atunci cand in amestec nu se mai formeaza bule, adica nu mai fermenteaza, inseamna ca este gata.

Solutia obtinuta va trebui diluata inainte de a fi folosita. Este recomandat sa utilizezi un litru de solutie la 10 litri de apa. Apoi, pulverizeaza maceratul pe plantele din gradina ta, adica pe rosii.

Citeste si: Cum sa faci macerat de urzica pentru rosii si la ce foloseste

Datorita continutului de fosfor si potasiu, plantele vor absorbi imediat nutrientii si productia se va mari. Recolta de rosii poate fi marita folosind aceasta solutie 100% naturala.

Cei ce vor sa grabeasca procesul de macerare pot prepara decoct din coada calului. O sa ai nevoie de aceleasi cantitati, adica un kilogram de plante verzi sau 0.2 kg de plante uscate.

Adauga peste plantele verzi tocate sau uscate 10 litri de apa si lasa-le la inmuiat timp de 24 de ore. Dupa aceea, fierbe amestecul timp de 30 de minute si lasa-l apoi la racit pentru 12 ore.

Solutia se va strecura si se va folosi diluata in apa. Poti folosi un litru de decoct de coada calului la 5 litri de apa. Pulverizeaza dupa aceea decoctul pe plantele din gradina ta.