Inflorire Wisteria (Glicina). Cum sa ajuti aceasta liana decorativa sa aiba flori
Inflorire Wisteria (Glicina). Cum sa ajuti aceasta liana decorativa sa aiba flori

Inflorire Wisteria (Glicina). Cum sa ajuti aceasta liana decorativa sa aiba flori


Inflorire Wisteria sau Glicina. Afla cum sa ajuti aceasta liana decorativa sa aiba flori si care sunt motivele pentru care nu infloreste. Iti explicam ce trebuie sa faci pentru a te bucura de florile superbe.

Inflorire Wisteria (Glicina). Cum sa ajuti aceasta liana decorativa sa aiba flori – Cuprins:

De ce nu infloreste Glicina?

Flori Glicina
Flori Glicina

Inflorire Wisteria sau Glicina. Inainte de toate, ar trebui sa stii si care sunt motivele pentru care Wisteria sau Glicina nu infloreste. Nu de alta, dar trebuie sa intelegi cauza, pentru ca mai apoi sa iei masurile necesare.

Ei bine, principalul motiv pentru care Wisteria sau Glicina nu infloreste este din cauza faptului ca pamantul contine prea mult azot. Astfel, Wisteria isi va dezvolta foarte mult frunzele, insa va avea foarte putini boboci sau deloc!

Un alt motiv este legat de mediul in care aceasta liana decorativa creste. Daca nu are parte de lumina soarelui sau solul nu este drenat, planta este stresata si nu te va bucura cu acele flori superbe.

Citeste si: Stimulare inflorire muscate. Cum sa provoci inflorirea abundenta

Si fertilizarea se afla pe lista noastra, iar daca nu este bine facuta atunci Wisteria nu va inflori absolut deloc. Daca fertilizezi aceasta liana decorativa primavara, o sa sustii dezvoltarea frunzelor, insa nu o sa ajuti absolut deloc dezvoltarea mugurilor. Asadar, nu ajuti Wisteria pentru inflorire.

La final, iti mai spunem si de faptul ca Wisteria sau Glicina are nevoie de timp pentru a se dezvolta si pentru a avea si flori. Daca ai plantat aceasta liana decorativa din seminte, atunci trebuie doar sa ai rabdare! Wisteria trebuie sa atinga o varsta intre 7 si 15 ani, inainte de a incepe sa aiba si flori.

In cazul in care ai cumparat planta dintr-o sera, atunci sansele de a te bucura de flori sunt destul de mari.

Mai trebuie sa stii si ca taierea ramurilor va indeparta mugurii si astfel, nu o sa vezi nicio floare. Asadar, ai grija cand te pregatesti sa tai ramurile pentru a da o forma acestei liane decorative.

Inflorire Wisteria (Glicina). Cum sa ajuti aceasta liana decorativa sa infloreasca

Inflorire Wisteria
Inflorire Wisteria

Inflorire Wisteria sau Glicina. Dupa cum spuneam, daca exista prea mult azot in sol, Wisteria nu o sa infloreasca. Totusi, acest lucru este destul de usor de corectat. Prima metoda este adaugarea de fosfor, asa ca ca iti recomandam sa folosesti un fosfat ca si ingrasamant. Astfel, Wisteria o sa isi dezvolte si mugurii, care vor da nastere la flori.

O alta metoda de a reduce cantitatea de azot din pamant este sa sectionezi radacinile. Cu ajutorul unei cazmale, poti sectiona radacinile prea mari. Iti recomandam sa desenezi un cerc cu diametrul de un metru in jurul trunchiului.

Citeste si: Stimulare inflorire orhidee. Cum sa provoci o noua inflorire la aceasta planta

Nu taia radacinile prea mici, deoarece poti omora aceasta liana. Practic, metoda va reduce numarul radacinilor, dar si cantitatea de azot pe care acestea o vor absorbi din pamant. Astfel, ajuti Wisteria pentru inflorire.

Daca aceste metode nu vor functiona, va trebui sa treci mai departe si sa consulti lista noastra. Ai aplicat ingrasamant toamna sau primavara? Cea mai buna metoda de a o face este toamna!

Asigura-te ca Wisteria are si un loc in care se poate dezvolta cum trebuie. Nu uita ca are nevoie de lumina soarelui, iar solul trebuie sa fie drenat.

Este destul de batrana pentru a inflori? Daca nu, mai ai un pic de rabdare si te vei bucura si tu de aceste flori. Nu uita nici de faptul ca taierea ramurilor duce la eliminarea mugurilor, asa ca ai grija cum le scurtezi!