Fertilizare hortensie. Cum sa o faci si cat de des trebuie aplicat ingrasamantul
Fertilizare hortensie. Cum sa o faci si cat de des trebuie aplicat ingrasamantul

Fertilizare hortensie. Cum sa o faci si cat de des trebuie aplicat ingrasamantul


Fertilizare hortensie. Afla cum sa faci asta in mod corect, dar si cat de des trebuie sa aplici ingrasamantul pentru plantele din curtea ta. Ce trebuie sa stii pentru a avea hortensii inflorite si sanatoase.

Fertilizare hortensie. Cum sa o faci si cat de des trebuie aplicat ingrasamantul – Cuprins:

Fertilizare hortensie. Cum sa faci asta in mod corect

Fertilizare hortensie
Fertilizare hortensie

Fertilizare hortensie. Trebuie sa recunoastem faptul ca hortensiile sunt unele dintre cele mai frumoase flori pe care le poti avea in curte, mai ales datorita faptului ca sunt pline de flori pentru o perioada destul de lunga.

Totusi, plantele trebuie ingrijite, ceea ce inseamna ca va trebui sa aplici ingrasaminte la timp, pentru a le oferi toti nutrientii necesari unei infloriri abundente si a unei cresteri sanatoase.

Expertii spun ca nu trebuie sa cumperi un fertilizator special pentru aceste plante, asa ca nu iti bate capul sa cumperi produse foarte scumpe.

Spre exemplu, poti folosi un fertilizator organic cu eliberare treptata, de tip NPK. Mai exact, poti folosi o formula de tip 15-10-10 sau 10-5-5. Asta inseamna un continut mai mare de azot si cantitati egale de fosfor si potasiu.

Acest tip de ingrasaminte functioneaza foarte bine pentru hortensii, iar plantele vor beneficia de nutrientii necesari pentru a sustine o inflorire abundenta. Daca vrei ca plantele sa aiba flori mari, atunci foloseste unul din aceste ingrasaminte.

De asemenea, poti folosi si clasicul ingrasamant NPK cu formula 10-10-10. Adica un fertilizator ce ofera cantitati egale de azot, fosfor si potasiu. Este indicat sa alegi un ingrasamant organic, cu eliberare treptata. In acest caz, florile hortensiei nu o sa mai fie foarte mari, insa planta va creste sanatos.

Vestea buna este ca nu va trebui sa folosesti un fertilizator special pentru fiecare tip de hortensie, asa ca poti utiliza ingrasamantul fara probleme pentru toate tipurile de hortensii pe care le ai.

Cand se fertilizeaza hortensiile si cat de des sa faci asta

Schimbare culoare hortensie
Schimbare culoare hortensie

Fertilizare hortensie. Pentru hortensiile plantate in gradina, fertilizarea se face de 3 ori pe an. Mai exact, atunci cand vine primavara si incep sa dea frunzele, la inceputul lunii mai pentru a sustine inflorirea si la sfarsitul lunii iunie ori inceputul lunii iulie pentru a ajuta plantele pe perioada verii.

In cazul in care ai o hortensie la ghiveci, fertilizarea se face primavara devreme si apoi in luna mai. Nu va mai fi nevoie sa aplici un ingrasamant si in luna iulie sau iulie.

Citeste si: Bolile hortensiei. Cum sa ingrijesti aceasta planta

Daca inca nu stiai, poti utiliza un fertilizator special pentru hortensie in cazul in care vrei sa schimbi culorile florilor. Poti face acest lucru lucrand la aciditatea solului. Totusi, tine minte ca la o hortensie cu flori albe nu poti sa schimbi culoarea!

Pentru ca florile unei hortensii sa devina albastre trebuie sa maresti aciditatea solului, asa ca pentru asta o sa folosesti sulfat de aluminiu. O sa ai nevoie de 7 grame de sulfat de aluminiu, pe care il adaugi in 3.5 litri de apa. Solutia trebuie pusa la plante de 3 ori pe an, mai exact atunci cand vine primavara, dupa ce planta incepe sa creasca si apoi la intervale de 4 saptamani.

Daca vrei ca florile sa devina roz o sa fie nevoie de un sol alcalin. In acest caz, in jurul plantei va trebui sa presari var primavara sau toamna. Apoi, uda planta foarte bine si treptat, culorile florilor o sa se schimbe.