Distanta de plantare ardei capia in solar. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect
Distanta de plantare ardei capia in solar. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect

Distanta de plantare ardei capia in solar. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect


Distanta de plantare ardei capia in solar. Afla cum sa plantezi si tu rasadurile in mod corect si care sunt valorile ce trebuie respectate atunci cand le pui in pamant. Distanta este esentiala daca vrei ca plantele tale sa se dezvolte corect si sa iti asigure si o recolta bogata.

Cultura ardeiului capia. Ce sol prefera si care sunt conditiile de clima

Ardei capia
Ardei capia

Distanta de plantare ardei capia in solar. Inainte de plantare, ar trebui sa te asiguri ca respecti si anumite conditii de clima si sol. De exemplu, pentru germinare, semintele de ardei au nevoie de o temperatura de 15 grade Celsius, insa plantele se vor dezvolta in mod corect la temperaturi cuprinse intre 22 si 25 grade Celsius.

Ia in considerare si limitele de temperatura pentru cresterea ardeilor capia, aceste plante au nevoie de minimum 15 grade Celsius si de maximum 35 grade Celsius. Asadar, aeriseste si solarul atunci cand temperaturile de la interior cresc.

Citeste si: Distanta plantare rosii in gradina. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect

Totodata, ardeiul capia (Capsicum annuum) are nevoie de o umiditate a aerului de 60-70%. Legat de necesarul de apa, acesta va fi destul de mic in prima luna de la plantare, insa va creste in perioadele in care plantele sunt inflorite, fructifica si in perioada in care cresc fructele.

Legat de sol, trebuie sa stii ca ardeii capia prefera un pamant usor bogat in humus (5%), luto-nisipos sau adanc si permeabil, totodata bogat si in substante nutritive. Pentru o crestere ca la carte, ardeiul are nevoie de azot, fosfor si potasiu.

PH-ul solului trebuie sa aiba valoarea de 6-6.5, asa ca se recomanda evitarea solurilor mai grele, care au o permeabilitate redusa. Expertii recomanda solurile aluviale, brun-roscate, solurile de padure sau luto-argiloase.

Distanta de plantare ardei capia in solar. Cum sa plantezi rasaduri ca la carte

Distanta de plantare ardei capia in solar
Distanta de plantare ardei capia in solar

Inainte de toate, este necesar sa stii ca varsta optima a rasadurilor de ardei la plantare trebuie sa fie de 60-65 de zile. Plantarea se va face atunci cand solul are o temperatura de 15 grade Celsius.

Distanta de plantare ardei capia in solar. Ei bine, aceasta trebuie sa fie de 30 cm intre plantele de pe acelasi rand si de aproximativ un metru intre randuri. Dupa plantare, se face o udare.

Citeste si: Cum sa prepari un ingrasamant natural pentru ardei, cu cenusa

Imediat dupa ce ai plantat rasadurile de ardei capia, solarul trebuie sa fie tinut inchis, pentru a se acumula caldura. Daca este necesara aerisirea, nu uita ca aceasta se poate face intre orele 10 si 16, atunci cand creste destul de mult din cauza soarelui.

Va fi necesar sa mentii o temperatura constanta de 22-24 de grade Celsius in primele 8-10 zile de la plantare. Pe timpul noptii, temperatura poate ajunge la 17-18 grade Celsius. In zilele innorate, temperatura poate atinge 18-20 grade Celsius, iar in cele cu soare 20-24 grade Celsius.

In prima perioada de la plantare se recomanda udari dese cu cantitati mici de apa, insa mare atentie la temperatura apei care ar trebui sa aiba o temperatura de 22-24 grade Celsius.