De ce nu se incalzesc caloriferele. Cum sa rezolvi aceasta problema si care sunt cauzele
De ce nu se incalzesc caloriferele. Cum sa rezolvi aceasta problema si care sunt cauzele

De ce nu se incalzesc caloriferele. Cum sa rezolvi aceasta problema si care sunt cauzele


De ce nu se incalzesc caloriferele. Afla care sunt cauzele, dar mai ales cum sa rezolvi aceasta problema neplacuta ce poate aparea in timpul sezonului rece. Ce trebuie sa stii si cum sa procedezi in mod corect.

De ce nu se incalzesc caloriferele. Cum sa rezolvi aceasta problema si care sunt cauzele – Cuprins:

De ce nu se incalzesc caloriferele. Cum sa procedezi si cum identifici cauzele

De ce nu se incalzesc caloriferele
De ce nu se incalzesc caloriferele

De ce nu se incalzesc caloriferele. Daca si tu ai intampinat aceasta problema, o sa iti explicam ce ar trebui sa faci pentru a beneficia de caldura pe timp de iarna.

In cazul in care ai dat drumul la centrala termica si unele calorifere se incalzesc doar in partea de sus, atunci cu siguranta este o problema legata de depunerile de calcar sau alte impuritati.

Pentru a desfunda caloriferul, acesta trebuie sa fie echipat cu robineti de tur si retur. Inchide robinetii, deschide aerisitorul si apoi deschide dopul caloriferului. Apoi, urmatorul pas va fi sa deschizi usor robinetul de retur si sa lasi mizeria sa curga, mare atentie sa pui un lighean sub calorifer.

Se mai pot utiliza si inhibitori in sistemul de incalzire, adica niste solutii care previn depunerile de calcar sau coroziunea caloriferelor. Desigur, va trebui sa instalezi si un filtru anticalcar pentru sistemul de incalzire.

Daca un calorifer sau mai multe nu se incalzesc in partea de sus, atunci cel mai probabil este o problema legata de prezenta aerului. Pe scurt, va trebui aerisesti caloriferele folosind o cheie speciala sau un patent si sa scoti aerul din acestea timp de 10-20 de secunde sau pana ce incepe sa iasa apa.

Repornirea centralei termice
Repornirea centralei termice

Dupa aceea, va trebui sa verifici si centrala termica, deoarece presiunea la apa va scadea si aceasta va intra in modul de avarie. Va fi necesar sa o umpli cu apa atunci cand este oprita, iar presiunea sa ajunga la 1.5 bari. Urmatorul pas va fi sa o repornesti.

O alta problema care mai poate aparea la calorifere si care stopeaza incalzirea acestora este legata de robinetul termostatic. Acesta se poate desfunda, iar pentru a rezolva problema va trebui sa il demontezi si sa il cureti sau, daca nu te pricepi, sa chemi un instalator sa iti rezolve aceasta problema.

Citeste si: Cum sa previi murdarirea peretilor deasupra caloriferelor si de ce se intampla asta

Daca problema ta este legata de ultimul calorifer din sistemul de incalzire, atunci va fi necesara o echilibrare hidraulica. In acest caz o sa ai nevoie de un specialist, asa ca va trebui sa apelezi la ajutorul unui instalator.

La final, iti mai spunem ca mai poate fi vorba si despre presiunea apei din centrala. Valoarea optima este de 1.5 bari, insa daca aceasta este prea mica atunci agentul termic nu va ajunge in toate caloriferele. Asigura-te ca aceasta nu este scazuta si problema ta se va rezolva numai decat.

Daca ai pus prea multa apa in instalatie si presiunea a crescut foarte mult, atunci rezolvarea este foarte simpla. Foloseste aerisitorul de la un calorifer pentru a o reduce.