De ce nu infloresc hortensiile. Cum sa ai plante pline de flori
De ce nu infloresc hortensiile. Cum sa ai plante pline de flori

De ce nu infloresc hortensiile. Cum sa ai plante pline de flori


De ce nu infloresc hortensiile. Afla care sunt cauzele, dar si ce poti face pentru a stimula inflorirea acestora. Cum sa ai plante pline de flori, dar mai ales cum sa le ingrijesti in mod corect, pentru o inflorire abundenta.

De ce nu infloresc hortensiile. Cum sa ai plante pline de flori – Cuprins:

De ce nu infloresc hortensiile. Cum sa le ingrijesti in mod corect

De ce nu infloresc hortensiile
De ce nu infloresc hortensiile

De ce nu infloresc hortensiile. Primul lucru pe care trebuie sa il stii este ca aceste plante au nevoie de lumina soarelui pentru a inflori, asa ca daca le-ai plantat intr-un loc cu umbra acesta poate fi unul din motivele pentru care nu infloresc.

Ideal este sa plantezi hortensiile intr-un loc ce ofera lumina in prima parte a zilei si umbra dupa masa. Asadar, mare atentie unde vrei sa plantezi hortensile in curtea ta!

Tine minte ca si prea multa lumina directa a soarelui poate afecta hortensiile si este posibil ca acestea sa nu infloreasca. Majoritatea speciilor de hortensie trebuie sa fie protejate de lumina puternica a soarelui, mai ales in a doua parte a zilei.

In cazul in care plantele tale au frunzele arse, ingalbenite sau cu margini brunificate acestea sunt semnele care te anunta ca lumina soarelui este mult prea puternica. Ar fi bine sa protejezi plantele folosind plase speciale de umbrire sau sa le muti intr-un loc unde beneficiaza de umbra in a doua parte a zilei.

Ingrijirea hortensiilor este foarte importanta. Daca obisnuiesti sa le tai, afla ca aceste plante se simt cel mai bine cand le tai foarte putin sau deloc. Incearca sa le tai imediat dupa ce au inflorit, inainte ca mugurii pentru sezonul urmator sa apara.

Udarea hortensiei
Udarea hortensiei

De ce nu infloresc hortensiile. Bineinteles, fertilizarea hortensiilor este foarte importanta, iar daca nu faci asta la timp exista posibilitatea ca plantele sa nu aiba suficiente substante nutritive pentru a inflori. Foloseste un fertilizator cu eliberare treptata pentru cele mai bune rezultate.

Desigur, calitatea pamantului este foarte importanta. Aceste plante au nevoie de un sol cu un pH usor acid, bine drenat. Asadar, tine minte de aceste sfaturi si analizeaza calitatea solului din gradina ta.

Citeste si: Bolile hortensiei. Cum sa ingrijesti aceasta planta

In cazul in care abia ai plantat o hortensie in curtea ta si aceasta nu a inflorit, afla ca plantele au nevoie de 2 pana la 5 ani pentru a inflori. Tocmai de aceea este indicat sa cumperi plante mai mari pentru a evita sa astepti o perioada prea mare de timp.

La final, iti mai amintim ca hortensiile au nevoie de multa apa, mai ales pe durata sezonului cald atunci cand temperaturile cresc destul de mult. O cantitate prea mica de apa o sa ingreuneze cresterea plantelor si capacitatea acestora de a dezvolta noi muguri.

Uda plantele mai des pe perioada verii, iar daca temperaturile cresc destul de mult ar fi bine sa le uzi zilnic folosind o cantitate mai mica de apa. Frunzele acestora o sa te anunte imediat daca nu exista destula apa in sol, asa ca mare atentie!