De ce cad florile la lamai si cum sa previi acest fenomen
De ce cad florile la lamai si cum sa previi acest fenomen

De ce cad florile la lamai si cum sa previi acest fenomen


De ce cad florile la lamai. Afla care sunt principalele cauze si de ce florile cad inainte de a lega fructe. Cum sa previi acest fenomen, dar si cum ar trebui sa ingrijesti un lamai in mod corect!

De ce cad florile la lamai si cum sa previi acest fenomen – Cuprins:

De ce cad florile la lamai. Cum sa previi acest lucru

Lamai inflorit
Lamai inflorit

De ce cad florile la lamai? O intrebare des intalnita in randul celor care au un astfel de arbust in ghiveci care, din pacate, are mai multe raspunsuri pentru ca nu este doar o singura cauza.

Primul aspect la care trebuie sa acorzi atentie este ghiveciul in care tii lamaiul (Citrus limon). Daca acesta este prea mic sau daca nu i-ai schimbat demult pamantul. Asadar, mare atentie la acest aspect!

De asemenea, atunci cand schimbi pamantul, ar trebui sa folosesti unul special pentru acest arbust. In cazul in care pamantul contine prea multa mranita sau prea multa turba, acest lucru se traduce printr-un exces de ingrasaminte.

Foarte important de mentionat! Pamantul nu se schimba la lamai atunci cand are flori sau fructe, asa ca daca planuiesti sa faci asta ar trebui sa mai astepti un pic!

Si daca tot am mentionat ingrasamintele, ar trebui sa stii ca principala cauza pentru care florile sunt avortate este si excesul de fertilizatori. O cantitate prea mare de ingrasaminte poate fi cauza pentru care florile cad.

Citeste si: Cum sa plantezi un lamai in ghiveci si cum il ingrijesti

De ce cad florile la lamai. Apa cu care uzi lamaiul este foarte importanta, mai exact temperatura acesteia. Florile pot cadea daca apa cu care uzi lamaiul este prea rece sau daca o iei direct de la robinet si il uzi imediat.

Expertii recomanda sa tii apa intr-un vas la temperatura camerei timp de 1-2 zile si abia apoi sa o folosesti pentru a iti uda lamaiul din ghiveci.

In cazul in care lamaiul are prea multe flori si unele din acestea incep sa cada, ar trebui sa stii ca este ceva normal. Lamaiul nu poate sa sustina toate florile si alege sa isi directioneze seva doar catre o parte din flori.

Si locul in care tii ghiveciul cu lamai este important. In cazul in care acesta sta langa usa sau intr-un loc unde exista curenti reci de aer, ar fi bine sa il muti de acolo pentru ca poate fi cauza pentru care florile cad.

Bolile si daunatorii pot fi o alta cauza pentru care florile de lamai cad. Lamaiul poate fi atacat de afide, acarieni sau paduchi testosi ori lanosi, dar si de bacterioze.

Cum sa protejezi lamaiul de daunatori

De ce cad florile la lamai
De ce cad florile la lamai

Acum ca stii care sunt cauzele si de ce cad florile la lamai, ar trebui sa stii si cum sa ingrijesti acest arbust pentru a il proteja de daunatori.

Dupa cum spuneam, lamaiul poate fi afectat de afide sau acei paduchi de plante, care se vor ataca lastarii si frunzele. Vei observa destul de usor acesti daunatori, pentru ca frunzele vor fi lipicioase si rasucite, la fel ca si lastarii.

Pentru a tine afidele la distanta este recomandat sa aplici un tratament cu Mavrik 2 F, Teppeki, Deltasap 2.5 EC, Fytomax PM, Afinto sau Sivanto Prime 200 SL.

Mai departe, vorbim despre paduchii testosi sau lanosi, case se vor observa pe tulpina sau frunze si care au un scut protector ce se aseamana cu un scut.

Atunci cand observi acesti daunatori, aplica un tratament cu Mavrik 2 F,, Silwet Gold, Break-Thru S 240 sau Spraygard.

Acarienii sunt acele insecte mici care isi vor semnala prezenta folosind o panza fina pe partea inferioara a frunzelor. Asadar, daca ii observi aplica un tratament cu Nissorun 10 WP, Vertimec 1.8 EC, Sanmite 10 SC, Fytomax PM sau Requiem Prim 152.3 EC.