Cum sa tii la distanta daunatorii din gradina folosind galbenele. Afla cum pot aceste plante sa te ajute, mai ales daca nu obisnuiesti sa aplici tratamente chimice. Iata de ce sunt folositoare, dar si de ce ar trebui sa iei in considerare plantarea acestora.
Cum sa tii la distanta daunatorii din gradina ajutandu-te de galbenele
Cum sa tii la distanta daunatorii din gradina cu galbenele. Cum pot sa te ajute galbenelele in gradina? Ei bine, oamenii de stiinta au descoperit faptul ca aceste flori pot tine la departare insectele daunatoare, asa ca nu e de mirare ca in gradinile bio sunt cultivate in mod regulat.
In primul rand, trebuie sa stii ca plantarea galbenelelor in jurul culturilor de capsuni, cartofi, rosii sau in jurul plantatiilor de trandafiri pot tine la distanta nematodele sau viermii cilindrici care traiesc in pamant.
In acelasi timp, galbenelele pot tine la distanta tripsii, musculita alba de sera, buha verzei, omida fructelor la tomate sau limacsi (melcii fara cochilie).
Poate ca nu multi dintre voi o sa creada acest lucru, asa ca va sfatuim sa incercati si sa vedeti ca metoda chiar are succes. Mai mult decat atat, galbenelele vor atrage si insectele benefice, care au rolul de pradator la daunatorii din gradina ta.
Plantele te vor ajuta sa creezi un ecosistem ecologic in gradina, iar asta inseamna ca nu vei mai folosi tratamente chimice pentru a combate daunatorii.
Conform cercetatorilor, radacinile galbenelelor produc o toxina care omoara viermii nematozi, dar si alti daunatori care se hranesc cu radacinile plantelor. Asadar, trebuie doar sa plantezi galbenele in jurul plantatiilor sau chiar printre randuri, pentru a te asigura ca obtii recolta la care ai visat. Asadar poti invata cum sa tii la distanta daunatorii din gradina cu galbenele.
Bineinteles, exista mai multe specii de galbenele, iar aici amintim galbenelele africane (Tagetes erecta) si galbenelele frantuzesti (Tagetes patula). Principala diferenta intre aceste specii este marimea, iar cele africane pot atinge o inaltime de peste un metru, in timp ce galbenelele frantuzesti ating o inaltime de 30 cm.
Citeste si: Cum sa infiintezi o cultura de galbenele (Calendula officinalis)
Cultivand galbenelele in gradina, aceste plante o sa atraga insectele daunatoare. De exemplu, tripsii nu vor mai ataca plantele ci se vor „infrupta” din galbenele si poate fi cea mai buna solutie pentru a identifica un posibil atac intr-o sera.
De asemenea, melcii, limacsii sau omizile se vor hrani cu frunzele galbenelelor, asa ca iti poti salva fara nicio problema recolta de fructe sau legume.
Cercetatorii au mai descoperit faptul ca galbenelele pot fi infectate cu fainare, patarea neagra a frunzelor sau putregaiul cenusiu. Plantele te pot ajuta sa identifici mai repede un posibil atac si sa iei masuri pentru a il preveni.