Cum sa repari o usa de frigider care nu se inchide
Cum sa repari o usa de frigider care nu se inchide

Cum sa repari o usa de frigider care nu se inchide


Cum sa repari o usa de frigider care nu se inchide. Afla care sunt cauzele, dar mai ales ce poti face pentru a te asigura ca alimentele de la interior nu vor avea de suferit. Nu este o munca de expert, asa ca si tu poti face asta la tine acasa.

De ce nu se mai inchide corect usa frigiderului. Cauze

Garnitura defecta
Garnitura defecta

Daca si tu ai observat ca usa de la frigider nu se mai inchide, iti sugeram sa tratezi situatia cu calm si sa vezi exact care sunt problemele, inainte de a chema un depanator. Nu de alta, dar poti economi bani si nu o sa mai astepti o vesnicie pana ce soseste expertul.

Cauzele care duc la o defectiune a usii frigiderului sunt legate de doua elemente si nume balamalele ori garnitura izolanta care se afla lipita pe usa. Dupa cum vezi, nu vorbim despre o defectiune in adevaratul sens al cuvantului, insa ar fi bine sa arunci o privire atenta.

Cu toate ca vorbim despre un element atat de mic, trebuie sa stii ca garnitura este foarte importanta. Poate afecta consumul de energie electrica, deoarece atunci cand aceasta nu se mai inchide corect, aerul cald intra la interior si frigiderul are nevoie de mai mult curent pentru a mentine aerul rece. In acelasi timp, alimentele din interiorul frigiderului se pot strica.

Cum sa repari o usa de frigider care nu se inchide. Ce trebuie sa faci

Cum sa repari o usa de frigider care nu se inchide
Cum sa repari o usa de frigider care nu se inchide

Dupa cum spuneam, atunci cand observi ca usa de la frigider nu se mai inchide cum trebuie, sunt doua cauze. Una dintre ele o reprezinta balamalele, asa ca poti rezolva problema destul de repede folosind o surubelnita pentru a reinfileta suruburile.

Bineinteles, surubelnita nu poate sa rezolve tot timpul aceasta problema, asa ca daca nu functioneaza va fi nevoie de o inlocuire completa a balamalelor. Acestea sunt esentiale pentru a mentine pozitia corecta a usii si pentru a impiedica aerul cald sa intre in frigider.

In cazul in care este vorba despre o garnitura defecta, aceasta problema se poate rezolva foarte usor. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa o examinezi in detaliu, iar daca vezi ca este sparta sau rupta, atunci ar fi bine sa o schimbi.

Citeste si: Miros urat in frigider. Cum sa previi formarea acestuia

Cel mai simplu mod pentru a repara o usa de frigider care nu se mai inchide este sa comanzi o garnitura de la aceeasi companie care produce frigiderele sau combinele frigorifice. In acest fel vei evita si anumite probleme care pot aparea atunci cand o montezi.

Garniturile sunt fixate cu ajutorul unui adeziv, asa ca nu va fi chiar o inginerie sa o dai jos. Este posibil ca frigiderul sa aiba si niste suruburi care tin fixa partea interioara a usii, insa daca nu este cazul trebuie doar sa dezlipesti garnitura.

Iti recomandam sa incepi montarea acesteia de la colturile de sus si sa faci totul cu rabdare. Garnitura noua se va potrivi perfect, insa testul il poti face punand o lanterna sau chiar folosindu-te de lumina telefonului. Pune o sursa de lumina in frigider, iar apoi inchide usa. Daca nu vezi lumina absolut deloc, inseamna ca ai facut o treaba buna si frigiderul va functiona din nou ca atunci cand era nou.

Daca intampini eventuale probleme cu o garnitura, te poti folosi de un uscator de par pentru a o incalzi si pentru a o intinde perfect. Mai poti face o verificare si cu o hartie de tip A4, trebuie doar sa o pui pe cadrul usii si apoi sa o inchizi. Daca garnitura a fost pusa corect, va fi destul de greu sa scoti hartia de acolo atunci cand usa este inchisa. Vezi cat de simplu este sa repari o usa de frigider care nu se mai inchide?