Cum sa protejezi plantele pe timp de iarna. 5 metode utile
Cum sa protejezi plantele pe timp de iarna. 5 metode utile

Cum sa protejezi plantele pe timp de iarna. 5 metode utile


Cum sa protejezi plantele pe timp de iarna. Afla care sunt cele mai utile 5 metode si ce ar trebui sa folosesti atunci cand vrei ca plantele sa reziste pe toata durata sezonului rece si sa nu fie afectate de temperaturile negative.

Cum sa protejezi plantele pe timp de iarna. 5 metode utile – Cuprins:

Cum sa protejezi plantele pe timp de iarna

Cum sa protejezi plantele pe timp de iarna
Cum sa protejezi plantele pe timp de iarna

In primul rand, o sa iti spunem ca nu este nevoie sa cheltuiesti sume colosale pentru ca plantele sa fie protejate pe durate sezonului rece, asa ca ar fi bine sa nu ne descurajam cand vrei sa avem grija de gradina si pe timp de iarna.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il retii legat de venirea sezonului rece este ca nu mai trebuie sa administrezi ingrasaminte plantelor incepand cu sfarsitul lunii august sau inceputul lunii septembrie.

In caz contrar, nu faci decat sa stimulezi cresterea plantelor, iar noii lastari aparuti vor cadea prada temperaturilor negative si vor muri. Plantele trebuie lasate sa intre in perioada de repaus vegetativ, deoarece este modalitatea naturala de a se proteja pe durata sezonului rece. Iata cum sa protejezi plantele pe timp de iarna.

Citeste si: Stropiri de iarna la pomi. Cum sa le faci si ce substante sa folosesti

Ar fi indicat sa verifici in mod constant si prognoza meteo, pentru a te asigura ca vremea nu te ia in surprindere. Totodata, este indicat sa cumperi doar plante care stii ca rezista in zona in care locuiesti.

Urmatorul pas va fi sa acoperi plantele folosind o folie speciala, de tip agril. Chiar daca nu vrei sa cumperi folii, te poti folosi si de paturi vechi sau de cearsafuri. Daca stii ca plantele tale sunt sensibile la frig, ar fi bine sa le acoperi dupa ce apune soarele si scad temperaturile, pana a doua zi cand se lumineaza si temperaturile cresc.

Iti recomandam ca atunci cand acoperi plantele sa folosesti si o structura de lemn sau de fier pusa in jurul plantelor, pentru a nu afecta sau rupe mugurii. Poti construi chiar tu aceasta structura, pentru ca nu este mare lucru. Este foarte util atunci cand vrei sa stii cum sa protejezi plantele pe timp de iarna.

Mulcirea solului
Mulcirea solului

Despre mulcirea plantelor am mai vorbit, insa trebuie sa iti aducem aminte si aici, cand inveti cum sa protejezi plantele pe timp de iarna. Acest procedeu consta in acoperirea pamantului din jurul plantelor cu un mulci organic sau anorganic.

Mulciul organic consta in folosirea scoartei de copac, aschii lemnoase, rumegus, crengi uscate si tocate, coji de nuca, stiuleti de porumb, iarba cosita sau paie. Pe de alta parte, mulciul anorganic este reprezentat de pietrisul de rau, folii din polietilena, roci concasate au sticla.

Mulcirea solului poate fi facuta la sfarsitul toamnei sau primavara. Daca o sa faci mulcirea toamna, trebuie sa stii ca mulciul anorganic isi va schimba culoarea in negru pana la primavara, insa vestea buna este ca radacinile plantelor sunt protejate de inghet.

In cazul in care vorbim despre plantele din ghiveci, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa le aduci in casa sau in spati protejate. Florile precum muscatele pot fi pastrate peste iarna si vor rezista fara probleme, chiar daca nu le administrezi apa!