Cum sa previi ofilirea bobocilor de orhidee si care sunt cauzele
Cum sa previi ofilirea bobocilor de orhidee si care sunt cauzele

Cum sa previi ofilirea bobocilor de orhidee si care sunt cauzele


Cum sa previi ofilirea bobocilor de orhidee. Care sunt cauzele acestui fenomen, dar mai ales cum poti sa ai plante sanatoase si pline de flori. Iata ce trebuie sa stii daca si tu obisnuiesti sa ai ghivece cu orhidee in casa.

Cum sa previi ofilirea bobocilor de orhidee si care sunt cauzele – Cuprins:

Ofilirea bobocilor de orhidee. Cum sa ai plante sanatoase si pline de flori

Ofilirea bobocilor de orhidee
Ofilirea bobocilor de orhidee

Trebuie sa recunoastem faptul ca ofilirea bobocilor de orhidee este o adevarata problema. Nu de alta, dar suntem obisnuiti ca acestea sa fie pline de flori, asadar ar fi bine sa stii care sunt principalele cauze.

Ei bine, pe primul loc se afla apa. Daca uzi florile prea des si folosesti prea multa apa, atunci risti ca bobocii orhideei sa se ofileasca. Acelasi lucru se poate intampla si daca orhideea din ghiveciul tau nu are destula apa. Asadar, mare atentie la acest aspect foarte important!

Dupa aceea, trebuie sa stii si cum sa pozitionezi ghiveciul. Orhideea are nevoie de lumina, insa nu trebuie sa fie pozitionata sub actiunea directa a rezelor de soare. Daca o sa faci asta, bobocii o sa se usuce si o sa cada.

La fel se intampla si in cazul in care planta nu primeste suficienta lumina. Ideal este sa pui ghiveciul pe un pervaz la fereastra, insa sa te asiguri ca soarele nu va bate direct in geam.

Nu pune niciodata un ghiveci cu orhidee langa un cos cu fructe, deoarece acestea emana etilena si asta poate duce la ofilirea bobocilor.

Orhidee uscata
Orhidee uscata

Si temperatura din casa este foarte importanta pentru cresterea orhideelor in mod corect. Daca plantele sunt tinute la o temperatura sub valoarea de 8 grade Celsius, atunci este posibil ca bobocii sa se dezvolte mult mai greu si apoi sa fie avortati de orhidee, adica sa cada.

Si schimbarile bruste de temperatura sunt periculoase pentru bobocii orhideelor. Asa ca daca obisnuiesti sa deschizi geamul de langa plante pe timp de iarna, ar fi bine sa le gasesti un alt loc.

Mare atentie si la daunatori! Afidele sau tripsii sunt destul de des intalnite si din cauza faptului ca se hranesc cu seva plantelor te vei lovi de ofilirea bobocilor de orhidee. In cazul in care observi insectele pe plante, ar fi bine sa aplici de indata un tratament cumparat de la o farmacie fitosanitara.

Citeste si: Frunze lipicioase la orhidee. Cum sa combati si ce tratament sa aplici

Daca plantele nu primesc ingrasaminte sau daca sunt fertilizate in exces, atunci bobocii acestora vor cadea. Este recomandat sa folosesti un ingrasamant special pentru orhidee, dar mare atentie sa il aplici dupa recomandarile producatorului.

Dupa cum vezi, cauzele pentru ofilirea bobocilor de orhidee sunt multiple, asa ca ar fi bine sa te asiguri ca respecti toate recomandarile, asta daca vrei sa ai plante pline de flori!