Cum sa prepari ingrasamant natural pentru castraveti
Cum sa prepari ingrasamant natural pentru castraveti

Cum sa prepari ingrasamant natural pentru castraveti


Cum sa prepari ingrasamant natural pentru castraveti si de ce ingredient ai nevoie pentru a fertiliza plantele din gradina ta. Folosind un fertilizator, o sa obtii castraveti de calitate si 100% naturali, fara urme de substante chimice.

Cum sa prepari ingrasamant natural pentru castraveti

Cum sa faci ingrasamant natural pentru castraveti pe baza de drojdie

Rasaduri de castraveti
Rasaduri de castraveti

Cum sa faci ingrasamant natural pentru castraveti. Dupa cum bine stiti, drojdia are multiple intrebuintari, de la produse de patiserie, pana la paine etc. Datorita microorganismelor aflate in compozitie, drojdia poate fi folosita ca fertilizator si nu este pentru prima data cand o aducem in discutie.

Drojdia contine proteine, aminoacizi, fier, macronutrienti, micronutrienti si alte substante benefice. Toti acesti nutrienti vor stimula cresterea rasadurilor de castraveti, vor ajuta plantele sa reziste la boli si daunatori, vor ajuta la dezvoltarea radacinilor.

Citeste si: Polenizare castraveti. Cum sa o faci si de ce este necesara

Prepararea acestui fertilizator este destul de simpla. Ai nevoie de un gram de drojdie uscata sau proaspata si o lingurita de zahar, dizolvate intr-un litru de apa. Dupa ce ai amestecat foarte bine, lasa solutia sa stea tip de 4-5 ore.

Dupa ce timpul a trecut, retine faptul ca nu poti folosi ca atare acest ingrasamant natural pentru castraveti, deoarece trebuie dizolvat in 5 litri de apa. Pe scurt, o sa ai nevoie de o parte solutie si 5 parti apa. Folosestie un litru de ingrasamnt organic pentru fiecare tufa de castraveti.

Drojdie proaspata
Drojdie proaspata

Poti prepara acest ingrasamant natural pentru castraveti si fara a folosi zahar. Totusi, din cauza acestui fapt va trebui sa maresti cantitatea de drojdie de 50 de ori, adica vei folosi 50 de grame.

Pentru ca zaharul ajuta la reproductia microorganismelor, fara acest ingredient trebuie sa maresti numarul microorganismelor pentru ca ingrasamantul sa fie eficient.

Citeste si: Cum sa folosesti iarba taiata pentru mulcirea plantelor

O alta metoda sa folosesti drojdia este sa prepari braga pentru… castraveti. O sa ai nevoie de 100 grame de drojdie, jumatate de pahar de zahar si 3 litri de apa. Amesteca bine aceste ingrediente, pune-le intr-o galeata si acopera totul cu un tifon. Pune galeata intr-un loc calduros timp de o saptamana.

Dupa ce au trecut cele 7 zile, o sa fie nevoie sa dizolvi un pahar de solutie in 10 litri de apa. Fiecare tufa de castraveti o sa aiba nevoie de un litru de fertilizator. Mare atentie! Pune solutia la baza plantei, nu este nevoie sa o aplici pe frunze.

Ingrasamant natural pentru castraveti
Ingrasamant natural pentru castraveti

Totusi, nu trebuie sa utilizezi in exces acest ingrasamant. Il poti folosi pentru plantele din gradina ta de maximum trei ori pe sezon.

Dupa cum vezi, sunt mai multe retete pe baza de drojdie. Explicatia este destul de simpla, deoarece microorganismele incep sa proceseze elementele organice din pamant, iar in tot acest timp produc potasiu si azot. Aceste doua ingrediente contribuie la dezvoltarea plantelor si la producerea de castraveti.

Si acum, va mai spun inca ceva! De fiecare data cand aplici acest ingrasamant natural pentru castraveti, asigura-te ca este proaspat preparat. Nu pastra solutie daca ai facut prea multa, pentru ca nu o mai poti folosi si nu va mai fi buna pentru plantele din gradina ta.