Cum sa pozitionezi ghiveciul cu muscate pentru o inflorire mai buna
Cum sa pozitionezi ghiveciul cu muscate pentru o inflorire mai buna

Cum sa pozitionezi ghiveciul cu muscate pentru o inflorire mai buna


Cum sa pozitionezi ghiveciul cu muscate. Afla unde ar trebui asezat pentru o inflorire mai buna, dar si ce fel de substrat este indicat sa folosesti pentru a ajuta plantele sa se dezvolte. Iata ce trebuie sa stii si tu daca ai muscate in casa sau in curte.

Cum sa pozitionezi ghiveciul cu muscate pentru o inflorire mai buna – Cuprins:

Care este cel mai bun substrat pentru muscate

Substrat pentru muscate
Substrat pentru muscate

Inainte de a vorbi despre pozitionarea ghiveciului, ar fi bine sa stii si care este cel mai bun substrat pe care sa il folosesti pentru ca muscatele (Pelargonium) sa infloreasca mai bine.

In cazul in care plantele tale nu infloresc cum ti-ai dori, probabil de vina este amestecul de pamant pe care il folosesti sau cu care muscatele au venit. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii care sunt cele mai bune amestecuri.

Ei bine, muscatele au nevoie de pamant afanat si reavan, adica un substrat ce ofera suficienta umiditate. In acelasi timp, pamantul trebuie sa permita si un drenaj bun al apei pentru ca in caz contrar, radacinile plantelor vor putrezi.

Citeste si: Cum sa ai muscate sanatoase si pline de flori. Greseli de evitat

Totodata, asigura-te ca substatul florilor are un pH de 6.5. Daca acesta este sub valoarea mentionata, plantele se dezvolta mai greu si nu vor inflori asa cum ti-ai dori.

Cel mai bun amestec pentru muscate este din doua parti pamant de flori, o parte nisip si o lingurita cu faina de oase. De asemenea, mai poti folosi si un amestec de trei parti pamant de flori, o parte muschi de turba, o parte nisip si o lingurita cu faina de oase. Nu trebuie sa stii doar cum sa pozitionezi ghiveciul cu muscate ci si ce fel de pamant sa folosesti pentru plantele tale.

In acest fel, te asiguri ca muscatele beneficiaza de toate elementele nutritive necesare pentru o crestere corecta. In acelasi timp, muscatele vor beneficia de substantele hranitoare pentru cateva luni.

Cum sa pozitionezi ghiveciul cu muscate

Cum sa pozitionezi ghiveciul cu muscate
Cum sa pozitionezi ghiveciul cu muscate

Totusi, trebuie sa stii si unde sa asezi ghivecele. Afla cum sa pozitionezi ghiveciul cu muscate pentru ca plantele tale sa fie pline de flori.

In primul rand, trebuie sa stii ca muscatele au nevoie de lumina, asa ca daca nu beneficiaza de lumina soarelui o sa aiba mai putine flori. Procesul de fotosinteza este stimulat de lumina soarelui si tocmai de aceea locatia ghiveciului este deosebit de importanta.

Asadar, ghivecele cu muscate se pozitioneaza pe latura sudica a casei. In acest mod, florile au parte de lumina suficienta si vor fi pline de flori, asta si daca substratul pe care il folosesti ofera aduce un aport de substante nutritive.

Cei ce locuiesc la curte pot aseza muscatele direct in lumina soarelui. Singura problema poate aparea doar in zilele caniculare, deoarece frunzele pot suferi arsuri. Acorda o atentie deosebita si acestui aspect!

Bineinteles, cand ghiveciul este pozitionat in soare, ar trebui sa stii ca pamantul florilor se va usca mai repede. Tocmai de aceea, udarile trebuie sa fie mai dese.