Cum sa mentii gazonul sanatos daca ai un caine
Cum sa mentii gazonul sanatos daca ai un caine

Cum sa mentii gazonul sanatos daca ai un caine


Cum sa mentii gazonul sanatos, daca ai un caine ca animal de companie. Stim cu totii cat de greu este sa mentii gazonul verde atunci cand cresti un caine in curte, pentru ca inevitabil vor aparea acele pete maro care au ca si cauza urina animalelor. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii cum sa procedezi pentru ca peluza ta sa fie mereu verde si fara pete.

Cum sa mentii gazonul sanatos daca ai un caine – Cuprins:

Cum sa mentii gazonul sanatos atunci cand cresti un caine

Cum sa mentii gazonul sanatos cand cresti un caine
Cum sa mentii gazonul sanatos cand cresti un caine

Trebuie sa recunoastem faptul ca cele mai iubite animale de companie sunt cainii, insa atunci cand ii cresti in curte este destul de greu sa mentii gazonul sanatos. Pe langa faptul ca patrupedele pot fi adevarati arheologi si te poti trezi cu gropi prin curte, urina acestora poate afecta sanatatea gazonului.

Urina, dar si fecalele animalelor de companie pot usca gazonul sau il pot arde, din cauza compozitiei acide si a sarurilor. In acest sens, expertii ne recomanda sa alegem un soi de iarba care este rezistent la aceste probleme si anume iarba Bermuda. Pentru cei ce nu stiu, iarba Bermuda este un soi de vara.

Totusi, inainte de a face acest pas, asigura-te ca verifici tipul de sol pe care il ai in curte, dar si cata lumina primeste gazonul in curtea ta. Nu uita ca tipurile de iarba necesita si conditii de crestere diferite.

O solutie pentru a scapa de acele pete maro din gazon este sa te folosesti de trifoi. Stim ca suna ciudat, dar trifoiul va acoperi acele pete care au ca problema cantitatea mare de azot.

Pete maro gazon
Pete maro gazon

Daca nu vrei aceasta solutie, ar fi bine sa stii ca zonele in care cainii si-au facut nevoile trebuie udate de indata pentru a dilua urina si pentru a minimiza pagubele pe care le-ar putea produce.

Dieta animalelor de companie este iarasi importanta, asa ca te sfatuim sa alegi o hrana speciala sau solutii pe care le poti pune in apa cainilor. Totusi, ar fi bine sa consulti si parerea unui veterinar inainte de a face acest lucru.

Citeste si: Ingrijirea gazonului toamna. Cum sa faci asta si care sunt pasii

In cazul in care gazonul din curtea ta reprezinta un adevarat “circuit de viteza” pentru cainele tau, ar fi bine sa stii ca poti repara pagubele cu ajutorul semintelor de gazon pe care le poti folosi in fiecare primavara si toamna. Desigur, dupa insamantare, ar fi bine sa limitezi accesul cainelui prin acele zone.

Atunci cand cainele tau este un arheolog de nota 10 si face sapaturi prin curte, nu il certa pentru ca o face pentru a ascunde mancare, pentru a se racori pe timp de vara sau pur si simplul pentru ca in acesta se ascunde un instinct de vanator.

Asadar, te sfatuim sa ii oferi cainelui un loc racoros pe timp de vara, sa nu ii dai recompense imediat dupa ce a mancat, dar si sa ii tii companie cat de des poti pentru ca acesta sa nu se plictiseasca prea des. Din start, poti lua doi caini, pentru ca acestia sa isi tina companie unul altuia.