Cum sa izolezi fonic un apartament
Cum sa izolezi fonic un apartament

Cum sa izolezi fonic un apartament, daca ai vecini galagiosi


Cum sa izolezi fonic un apartament. Iata ce trebuie sa faci atunci cand ai vecini galagiosi si vrei sa nu mai auzi muzica data tare atunci cand te duci la culcare. Totodata, venim si in ajutorul celor ai caror vecini se trezesc dis de dimineata pentru a da o gaura in perete cu… bormasina!

Cum sa izolezi fonic un apartament, daca ai vecini galagiosi – Cuprins:

Cum sa izolezi fonic un apartament

Cum sa izolezi fonic un apartament. De multe ori se intampla sa avem vecini mult prea vrednici, care dau gauri in pereti fix in weekend sau care se cred DJ si pornesc muzica la maximum.

Daca si tu te afli in aceasta situatie si te-ai saturat de diminetile sau noptile nedormite, avem cateva solutii pentru tine.

Cum sa izolezi fonic un apartament - Tavan acustic
Tavan acustic

Primul sfat pe care ti-l dam este sa iti instalezi un plafon suspendat pentru absorbtie acustica.

De obicei, aceste plafoane se monteaza in birouri, sali de spectacole sau edificii publice, insa il poti instala si intr-un apartament.

Citeste si: Cum sa depui o plangere la politie daca ai probleme cu vecinii

Printre beneficiile unui astfel de plafon amintim absorbtia acustica, dar si realizarea unei suprafete care este perfect orizontala.

Mai mult, tehnica de ancorare poate absorbi si deformarile sau miscarile structurii. Poate fi e metoda eficienta atunci cand cauti cum sa izolezi fonic un apartament.

Corpuri de iluminat acustice
Corpuri de iluminat acustice

Cum sa izolezi fonic un apartament. Daca nu vrei sa faci modificari atat de mari, iti recomandam corpurile de iluminat acustice, care pe langa faptul ca lumineaza incaperile, mai pot absorbi si sunetele. Totusi, pretul ridicat ar putea fi un dezavantaj.

O modalitate mai ieftina este sa rearanjezi mobila din casa. Daca vecinul este fix langa apartamentul tau, nu ar fi rau sa pui pe acel perete o biblioteca si sa acoperi o suprafata cat mai mare din acel zid.

Cum sa izolezi fonic un apartament - Panouri acustice pentru pereti
Panouri acustice pentru pereti

Cu cat acoperi mai mult peretele, cu atat vei acoperi si sunetul. Desigur, ai putea sa pui pe perete un material fonoabsorbant ori sa cumperi panouri fonoabsorbante, insa acest lucru inseamna cheltuieli mai mari.

Dupa aceea, pune canapelele si fotoliile cat mai aproape de geamuri si usi. Pentru a obtine mai multa liniste, foloseste cat mai multe perne decorative. Cu cat este mai gros stratul textil, cu atat se va absorbi mai mult sunet.

Draperii apartament
Draperii apartament

Cum sa izolezi fonic un apartament. In cazul in care zgomotul vine de afara, atunci va trebui sa faci ceva cu izolatia geamurilor. Mai intai, te asiguri ca nu exista crapaturi prin tocul geamurilor, in cazul in care nu ai termopane.

Daca ai geamuri vechi, iti sugeram sa instalezi termopane pentru ca fac o treaba excelenta in izolarea zgomotelor de afara. De asemenea, ar trebui sa iti instalezi si niste draperii mai groase, care vor bloca sunetul de afara.

Perna izolatoare pentru usa
Perna izolatoare pentru usa

Cum sa izolezi fonic un apartament. O sa ramai surprins cat zgomot poate sa vina prin usa, asa ca verifica foarte bine pentru a fi sigur ca nu exista crapaturi ori spatii goale.

De obicei, exista destul spatiu prin partea de jos, asa ca daca o sa folosesti o perna anti-curent, o sa rezolvi o mica parte din problema.

Cum sa izolezi fonic un apartament - Covor in sufragerie
Covor in sufragerie

Atunci cand zgomotul vine de la vecinul de dedesubt, atunci cu siguranta iti trebuie un covor cauciucat.

Iti sugeram sa iti cumperi un covor cat mai gros, care sa fie si cauciucat, pentru ca astfel vei reusi sa blochezi sunetul care vine prin podea.

Aparat emitator sunet alb
Aparat emitator sunet alb

Nu in ultimul rand, ar trebui sa iti cumperi un aparat emitator de sunete albe. Aceste aparate ajuta la blocarea naturala a sunetelor si la crearea unui mediu perfect de somn.

Generatorul de zgomot alb este o solutie perfecta pentru momentele cand vrei sa lucrezi si sa nu fii deranjat de zgomotele din jurul tau. Poti cumpara un astfel de aparat de pe eMag.ro.