Cum sa iti dai seama ca plantele de la interior sunt in repaus vegetativ
Cum sa iti dai seama ca plantele de la interior sunt in repaus vegetativ

Cum sa iti dai seama ca plantele de la interior sunt in repaus vegetativ


Cum sa iti dai seama ca plantele de la interior sunt in repaus vegetativ. Afla care sunt semnele care te anunta ca plantele din apartament au intrat in perioada de repaus vegetativ, la ce trebuie sa fim atenti si ce inseamna acest lucru.

Cum sa iti dai seama ca plantele de la interior sunt in repaus vegetativ – Cuprins:

Cum sa iti dai seama ca plantele au intrat in perioada de repaus vegetativ

Planta in repaus vegetativ
Planta in repaus vegetativ

In cazul in care nu stiai, perioada de repaus face parte din ciclul anual al plantelor si este perioada in care acestea isi reduc activitatea metabolica la minimum. Practic, plantele nu mai fac flori, dar in acelasi timp si procesul de crestere se opreste.

Acest lucru se intampla pentru aproximativ 2-3 luni si, de obicei, se va suprapune cu sezonul rece. Totusi, trebuie sa stii ca exista doua tipuri de repaus, profund si relativ.

In perioada de repaus vegetativ profund, plantele se pot usca si frunzele vor cadea, asa ca nu intra in panica! Acest lucru se va intampla, de obicei, pe perioada iernii asa ca este ceva absolut normal.

In starea de repaus vegetativ relativ, plantele se vor opri din crestere si isi vor pastra frunzele dar si culoarea verde. Practic, planta nu va mai fi activa, insa in acelasi timp nu se va ofili. Poti observa cu usurinta repausul vegetativ la muscate.

Citeste si: Cum sa uzi muscatele pe perioada iernii, la ce interval

Atunci cand observi ca plantele incep sa creasca sau incep sa dea nastere bobocilor de flori, acesta este semnul ca perioada de repaus vegetativ a luat sfarsit si acestea au intrat in perioada de vegetatie.

Pe durata perioadei de repaus iti recomandam sa tii plantele la o temperatura constanta si sa nu exagerezi cu udatul. Unele plante nu au nevoie absolut deloc de apa, mai ales daca le depozitezi in beci sau in balcon.

Daca trebuie sa uzi plantele, este recomandat sa folosesti apa la temperatura aerului din camera in care tii florile. Verifica foarte bine pamantul, iar cand acesta s-a uscat si s-a deschis la culoare, este indicat sa le pui si apa.

De asemenea, plantele aflate in repaus nu vor avea nevoie de foarte multa lumina. Dupa cum vezi, nu este chiar atat de greu sa ingrijesti plantele aflate in perioade de repaus vegetativ, asa ca acum ca stii cum sa recunosti aceasta perioada, iti va fi mult mai usor!