Cum sa inmultesti planta banilor si care sunt pasii
Cum sa inmultesti planta banilor si care sunt pasii

Cum sa inmultesti planta banilor si care sunt pasii


Cum sa inmultesti planta banilor. Afla care sunt pasii daca vrei sa faci si tu asta si care este cea mai buna perioada in care sa incerci. Ce trebuie sa stii!

Cum sa inmultesti planta banilor si care sunt pasii – Cuprins:

Cum sa inmultesti planta banilor. Pasii corecti

Cum sa inmultesti planta banilor
Cum sa inmultesti planta banilor

Nu este prima data cand vorbim despre planta banilor sau Pilea peperomioides asa ca daca nu ai citit articolul nostru, gasesti aici un ghid complet despre ingrijirea acestei plante.

Inainte de a invata cum sa inmultesti planta banilor, trebuie sa stii ca cea mai buna perioada pentru a face acest lucru este primavara, pentru ca atunci este in perioada de vegetatie si va dezvolta radacini noi intr-un timp scurt.

Cei care au deja Pilea peperomioides in casa stiu ca dupa 1-2 ani o sa inceapa sa apara noi plante mici la baza plantei mama. Ei bine, cand acestea au o inaltime de 5-6 cm, trebuie sa stii ca deja au dezvoltat cateva radacini, asa ca le poti scoate din pamant si le poti planta in ghivece noi.

Citeste si: Cum sa cresti arborele de jad. Ingrijire, inmultire, boli si daunatori

Daca radacinile sunt legate de planta mama, foloseste o foarfeca pentru a le taia. Incearca sa le tai cat mai lungi, pentru a da posibilitatea plantelor mai mici sa se dezvolte mai bine.

Dupa taiere, pune micile plante in pahare cu apa, insa mare atentie ca frunzele sa stea in afara paharului. In acest fel, micile plante o sa isi rezvolte sistemul radicular (radacinile) mult mai bine. Te sfatuim sa le pui pe pervaz sau intr-un alt loc cu soare, pentru a ajuta la cresterea acestora.

In doar cateva saptamani, radacinile se vor fi dezvoltat. Acela este momentul in care micile plante pot fi puse in ghivece, insa mare atentie sa existe gauri pentru drenaj. Prea multa apa in pamant o sa cauzeze putrezirea radacinilor. In acest sens, te sfatuim sa pui si perlit horticol in pamantul din ghiveci.

Ramuri taiate de planta banilor
Ramuri taiate de planta banilor

In cazul in care planta pe care o ai nu a dezvoltat acele plantute la baza, exista o alta metoda pentru a o inmulti. Bineinteles, acest lucru se va face tot primavara, pentru ca si capacitatea de dezvoltare a radacinilor este mai mare.

Va trebui sa tai ramuri chiar sub frunze, adica la aproximatib 15-20 cm de baza. Neaparat trebuie sa tai ramuri care au un set de frunze, pentru ca acestea vor ajuta la dezvoltarea radacinilor.

Dupa aceea, va fi nevoie sa repeti pasii de mai sus, adica sa pui acele ramuri in pahare cu apa si sa astepti aparatia radacinilor.

Nu iti face griji de planta mama, pentru ca aceasta va dezvolta noi frunze si se va reface destul de repede.