Cum sa ingrijesti Craciunita in mod corect. Greseli de evitat
Cum sa ingrijesti Craciunita in mod corect. Greseli de evitat

Cum sa ingrijesti Craciunita in mod corect. Greseli de evitat


Cum sa ingrijesti Craciunita in mod corect. Afla ce greseli trebuie evitate pentru ca planta sa creasca sanatoasa si sa te bucuri de frunzele rosii pe toata durata sarbatorilor de iarna. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa ingrijesti Craciunita in mod corect. Greseli de evitat – Cuprins:

Cum sa cumperi o planta sanatoasa

Floarea Craciunului
Floarea Craciunului

Cum sa ingrijesti Craciunita in mod corect. Dupa cum bine stim, Craciunita este o planta extrem de populara, mai ales pe perioada sarbatorilor de iarna, asa ca nu e de mirare ca o multime de persoane o cumpara. Totusi, daca si tu decizi sa faci acest lucru, ar fi bine sa alegi doar plantele cu aspect viguros, al caror frunze sunt dese si nu au semne de ofilire.

Mai mult, planta trebuie sa aiba acele flori mici de la nivelul frunzelor superioare, asa ca daca acestea au cazut deja, te sfatuim sa alegi alta. Si aspectul pamantului este important, asa ca daca este imbibat cu o cantitate prea mare de apa, este posibil ca Craciunita sa aiba radacinile putrezite si sa moara la scurt timp dupa ce tu o cumperi.

Ar fi bine si evitarea cumpararii unei Craciunite al carei pamant este prea uscat, pentru ca este primul semn care te anunta ca planta nu a fost ingrijita in mod corespunzator. Drept urmare, nu o sa reziste prea mult timp dupa ce o sa o cumperi.

De asemenea, este foarte important ca plantele sa fie tinute intr-un loc cald. Daca nu stiai, Craciunita este sensibila la frig, iar daca a fost tinuta intr-un loc cu temperaturi scazute, atunci cand o vei aduce acasa s-ar putea sa ai o surpriza si este posibil ca planta sa inceapa sa se ofileasca.

Cum sa ingrijesti Craciunita in mod corect si ce greseli sa eviti

Cum sa ingrijesti Craciunita in mod corect si ce greseli sa eviti
Cum sa ingrijesti Craciunita in mod corect si ce greseli sa eviti

Odata adusa acasa, planta trebuie ingrijita pentru a te bucura de aspectul ei pe toata perioada sezonului rece. Primul nostru sfat este sa tii planta la o temperatura constanta, care sa fie cuprinsa intre 15 si 20 de grade Celsius. Tocmai de aceea este bine sa stii cum sa ingrijesti Craciunita, in mod corect.

Daca vrei sa o tii pe pervaz, ar fi bine sa eviti expunerea la lumina soarelui, asa ca iti recomandam sa o tii dupa perdea. Mai mult, locul in care tii planta trebuie sa fie ferit de curentii de aer rece, deoarece planta poate fi afectata.

Citeste si: Ingrijire Cactusul Craciunului sau Craciunita. Cum sa infloreasca toata iarna

Bineinteles, si udarea este foarte importanta, asa ca daca vrei sa ai o planta sanatoasa ar fi bine sa ii pui cantitati reduse de apa. Nu trebuie nici sa astepti uscarea completa a pamantului. Cel mai bine este sa testezi pamantul de la suprafata, iar daca acestea este uscat sa ii pui o cantitate mica de apa. Este bine sa stii cum sa ingrijesti Craciunita in mod corect.

O alta greseala este legata de apa si temperatura acesteia. Apa pe care o folosesti pentru udarea Craciunitei trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca iti recomandam sa nu folosesti apa prea rece sau prea calda.

Daca ai pus o cantitate prea mare de apa si aceasta s-a scurs in farfuria ghiveciului, este indicat sa o arunci. Nu uita ca radacinile plantei pot putrezi. In cazul in care ai facut deja aceasta greseala, ar fi bine sa ii dai o pauza de la udat, pana ce pamantul se va usca in totalitate. Abia apoi poti incepe udarea moderata a plantei.