Cum sa grabesti coacerea rosiilor verzi. Afla ce trebuie sa faci pentru ca rosiile verzi sa se coaca mai repede si care sunt cele mai utile metode pentru a face acest lucru. Ce trebuie sa stii si tu daca rosiile pe care le ai in gradina nu se mai coc. Sfaturi utile pentru gradinarii amatori.
Cum sa grabesti coacerea rosiilor verzi
In cazul in care rosiile nu mai ajung sa se coaca atunci cand vine toamna, ar fi bine sa stii ce este necesar sa faci pentru a le ajuta sa se coaca. Nu de alta, dar vorbim despre munca ta si nu credem ca vrei sa le arunci.
Coacerea rosiilor verzi nu este o operatiune prea grea, iar daca vorbim despre sfarsitul sezonului, atunci cu siguranta te vei lovi si tu de aceasta problema. Stim ca temperatura ideala pentru ca rosiile sa se coaca trebuie sa fie cuprinsa intre 26 si 30 de grade Celsius. Totusi, pe timp de toamna acest proces este ingreunat din cauza scaderii temperaturilor.
Un alt motiv pentru ca rosiile sa nu se coaca poate fi atacul daunatorilor ori temperaturile pot scadea pana la limita inghetului. Asadar, ar fi bine sa stii cum sa procedezi in cazul in care si tie ti se intampla acest lucru.
Primul pas pentru a grabi coacerea rosiilor verzi este sa le culegi, pentru ca este clar ca planta nu va mai putea sustine acest proces. Dupa ce le-ai cules, nu te grabi sa le speli deoarece vei favoriza aparitia mucegaiului. Spala-le doar inainte sa le consumi!
Rosiile verzi trebuie puse intr-un sertar, iar solutia pentru a grabi coacerea acestora este sa folosesti banane. Alternativ, daca nu vrei sa pui rosiile intr-un sertar, poti folosi o punga de hartie sau o cutie de carton.
In cazul in care nu stiai, bananele vor ajuta rosiile sa se coaca mai repede datorita faptului ca produc etilena, un gaz care declanseaza procesul de coacere. Sertarul te va ajuta sa pastrezi acel gaz la interior si va grabi coacerea rosiilor verzi.
Citeste si: Rosii coapte neuniform. Cum sa eviti acest lucru, cauze
Tot procesul va dura intre 1 si 2 saptamani, insa te sfatuim sa le verifici in mod constant pentru ca se poate sa se coaca mult mai repede. Dupa ce s-au copt, rosiile nu trebuie puse in frigider, expertii ne sfatuiesc sa le tinem la temperatura camerei, cuprinsa intre 18 si 25 grade Celsius.
Daca nu vrei sa folosesti o banana, trebuie sa mai stii faptul ca merele au acelasi efect asupra rosiilor verzi. Si aceste fructe produc etilena, asadar vor avea acelasi efect si vor grabi coacerea rosiilor verzi!