Cum sa folosesti sare amara pentru castraveti si la ce ajuta legumele
Cum sa folosesti sare amara pentru castraveti si la ce ajuta legumele

Cum sa folosesti sare amara pentru castraveti si la ce ajuta legumele


Sare amara pentru castraveti. Te-ai gandit vreodata sa folosesti sarea Epsom la legumele din gradina ta? Ei bine, in cazul castravetilor, o sa iti artam cum sa folosesti acest ingredient pentru a obtine o recolta mai bogata, dar si legume de calitate mai buna.

Cum sa folosesti sare amara pentru castraveti si la ce ajuta legumele – Cuprins:

Ce este sarea amara si la ce ajuta?

Sare amara
Sare amara

Sare amara pentru castraveti. Inainte de toate, ar trebui sa stii ca sarea amara sau sarea Epsom este, de fapt, sulfatul de magneziu. Aceasta e denumirea „oficiala”, asa ca acum poti intelege mai bine de ce acest ingredient ajuta legumele. Practic, vorbim de o sare bogata in magneziu si sulf.

Absenta acestor elemente din sol inseamna ca planta isi pierde din vigoare, iar acest lucru se traduce intr-o crestere incetinita si o recolta mai slaba, din punct de vedere al cantitatii.

Un sol bogat in magneziu imbunatateste cresterea plantelor, iar acestea vor fi mult mai verzi fata de cele care cresc intr-un mediu cu o carenta de magneziu. Totusi, trebuie sa stii ca sarea amara nu face minuni chiar la toate plantele din gradina ta. Drept urmare, ar trebui sa o folosesti doar la castraveti, rosii, ardei sau trandafiri.

Cum sa folosesti sare amara pentru castraveti

Sare amara pentru castraveti
Sare amara pentru castraveti

Castravetii sunt printre cele mai populare legume pe care le cultivam in gradina, iar continutul mare de apa al acestora ne ajuta sa ne hidratam pe perioada verii, iar gustul din salate este de neegalat.

Totusi, pentru ca aceste plante cresc in timpul sezonului cald, plantele isi pierd din vigoare, asa ca vor incepe sa produca mai putini castraveti. Aici intervine sarea amara, care revigoreaza plantele si le ajuta sa ofere o recolta mai buna.

Citeste si: Cum sa folosesti sare Epsom pentru rosiile din gradina

Deficienta de magneziu face ca plantele sa fie mai sensibile atunci cand vine vorba de boli. O sa mai observi si frunze ingalbenite din cauza deficientei de sulf. In acelasi timp, plantele vor creste mai incet, iar legumele vor fi mai mici.

Cel mai important lucru pe care ar mai trebuie sa il retii este ca sarea amara nu trebuie folosita ca si fertilizator, asa ca daca o sa folosesti acest ingredient saptamanal, o sa faci mai mult rau decat bine. Intr-un final, s-ar putea chiar sa omori plantele.

Stropire sare amara castraveti
Stropire sare amara castraveti

Sare amara pentru castraveti. In cazul in care cultivi castravetii in gradina, aplica sarea amara o data la 5-6 saptamani, iar daca obisnuiesti sa plantezi aceste legume pe balcon, in ghivece, iti recomandam sa aplici o data la 4-5 saptamani. Desigur, ar fi bine sa verifici plantele inainte, sa vezi daca au unele din simptomele despre care am vorbit.

Mare atentie! Cumpara sarea amara de la magazinele de specialitate, nu vorbim despre sarea amara folosita la pentru tratamentele de infrumusetare!

Citeste si: Cum sa combati fuzarioza la tomate si ce tratament sa folosesti

Modul de aplicare este destul de simplu, trebuie sa amesteci o lingura de sare amara in 3 litri de apa. Asigura-te ca sarea s-a dizolvat in apa, iar apoi foloseste solutia pentru a uda planta.

Poti folosi solutia si ca spray foliar, adica sa o pulverizezi pe frunzele castravetilor. Pentru a face acest lucru, amesteca 2 linguri de sare amara in 3 litri de apa, iar apoi pulverizeaz-o o data pe luna pe frunzele castravetilor.

Bineinteles, mai poti pune sarea amara chiar pe pamantul din jurul tulpinii. Foloseste 2-3 linguri de sare la mijlocul sezonului de crestere, pentru a ajuta planta sa se dezvolte mai bine si mai repede.