Cum sa folosesti apa distilata pentru flori
Cum sa folosesti apa distilata pentru flori

Cum sa folosesti apa distilata pentru flori


Cum sa folosesti apa distilata pentru flori. Stim ca pare ciudat, insa expertii de la National Student Research Center considera ca apa distilata este una dintre cele mai bune solutii pentru a uda plantele din ghiveci. Asadar, o sa iti aratam si cum sa faci apa distilata pentru a o putea folosi pentru florile tale.

De ce este buna apa distilata pentru flori?

Apa distilata flori ghiveci
Apa distilata flori ghiveci

Apa distilata pentru flori. Ei bine, multi experti in plante spun ca apa distilata este cea mai buna solutie pentru florile tale din ghiveci.

Substantele chimice si metalele continute de apa de la chiuveta sunt reduse, iar apa distilata este mai curata si nu va dauna florilor sub nicio forma.

Plantele au nevoie de mineralele pe care le gasesc in apa de la chiuveta, insa excesul de clor si alti aditivi pot dauna plantelor tale.

Citeste si: Cum sa uzi rosiile din gradina, in mod corect

Totusi, unele flori de ghiveci sunt mai sensibile la apa de la chiuveta, in timp ce altele nu au absolut nimic.

In timpul procesului de distilare, metalele grele, substantele chimice si alte impuritati sunt scoase din apa.

Drept urmare, lichidul obtinut este pur si fara contaminanti, bacterii sau alte microorganisme. Astfel, daca folosesti apa distilata pentru plantele tale, eviti si acumularea de substante toxice.

Cum sa faci apa distilata pentru plantele tale

Apa distilata
Apa distilata

Apa distilata pentru flori. In cazul in care si tu vrei sa incerci apa distilata pentru plantele tale, o sa iti aratam cu sa o obtii.

Nu credem ca vrei sa o cumperi, asa ca o sa iti aratam cel mai bun mod de a obtine apa distilata chiar la tine acasa.

Nu este foarte greu sa faci apa distilata, iar pentru asta o sa ai nevoie de o oala pe care sa o umpli cu apa pe jumatate.

Dupa aceea, o sa mai ai nevoie de un bol de sticla pe care il vei pune in oala cu apa si care va pluti, cel putin la inceput.

Citeste si: Cum sa prepari zeama bordeleza si cand sa o folosesti

Apa distilata pentru flori. De asemenea, o sa mai ai nevoie de un capac de sticla, cu care vei acoperi oala. Secretul este sa il pui invers, iar pe capac sa pui niste cuburi de gheata. Astfel, vei ajuta vaporii de apa sa fie colectati in acel bol de sticla.

Procesul este simplu. Pune oala pe foc, iar atunci cand apa da in clocot, vaporii o sa se transforme in apa distilata cu ajutorul cuburilor de gheata si bolul de sticla va colecta tot lichidul.

Tot lichidul care va ramane in oala va fi plin de contaminanti, asa ca cel mai bine arunca-l in chiuveta sau in vasul de toaleta. In niciun caz sa nu pui acel lichid la flori, pentru ca le vei face mai mult rau.

Cum sa folosesti apa distilata pentru florile din ghiveci

Apa distilata pentru flori
Apa distilata pentru flori

Cum sa folosesti apa distilata pentru flori. Expertii au facut un experiment unde au folosit apa de la chiuveta si apa distilata pentru a uda florile. Rezultatele au fost mai mult decat convingatoare, iar plantele udate cu apa distilata s-au dezvoltat cel mai bine.

Nu trebuie sa iti faci grija de plantele cultivate in curte, deoarece acestea folosesc solul pentru a filtra mineralele sau contaminantii.

In schimb, plantele din ghiveci nu pot face acest lucru, iar toxinele se vor acumula destul de mult.

Apa distilata o sa fie solutia perfecta pentru plantele din ghiveci. In cazul in care nu vrei sa pierzi atat de mult timp pentru a face apa distilata, poti lasa apa de la chiuveta sa stea intr-o galeata timp de 24 de ore, inainte de a uda plantele. Astfel, substantele chimice precum clorul si fluorul se vor disipa.