Cum sa folosesti apa de la aerul conditionat la flori
Cum sa folosesti apa de la aerul conditionat la flori

Cum sa folosesti apa de la aerul conditionat la flori. Este sau nu buna?


Cum sa folosesti apa de la aerul conditionat la flori. Mai mult ca sigur si tu te-ai intrebat acest lucru, asa ca te vom lamuri pentru a sti ce daca trebuie sau nu sa eviti folosirea acestei ape. Iata ce am aflat.

Cum sa folosesti apa de la aerul conditionat la flori. Este sau nu buna? – Cuprins:

Cum sa folosesti apa de la aerul conditionat la flori. Este sau nu sigura?

Apa de la aerul conditionat
Apa de la aerul conditionat

Ei bine, daca si tu vrei sa te asiguri ca nu faci risipa de apa atunci cand este cald, atunci ar trebui sa iei in considerare folosirea lichidului rezultat din condensul aparatului de aer conditionat.

Pentru ca totul trebuie reciclat, ne-am pus intrebarea daca aceasta apa rezultata din aparatul de aer conditionat poate fi folosita. Practic, vorbim despre o apa fara substante chimice, dar este sau nu buna?

Apa de la aerul conditionat. Inainte de toate, haide sa vedem cum ia nastere aceasta apa. De obicei, cand folosim aparatul de aer conditionat, condensul care apare ca rezultat al temperaturilor ridicate da nastere acelei ape.

Practic, un aparat de aer conditionat care functioneaza o zi intreaga pe timp de canicula poate sa produca peste 10-20 de litri de apa. Aceasta apa este pura si nu contine substante chimice ca cele prezente in apa de la chiuveta.

Citeste si: Cum sa te apuci de gradinarit. Sfaturi pentru incepatori!

Apa rezultata nu contine clor sau alte chimicale, iar aceasta poate fi folosita fara nicio problema si pentru a uda plantele.

In functie de dimensiunea aparatului de aer conditionat si de cat de cald este afara, poti uda cateva ghivece sau intregul balcon plin de flori.

Folosirea apei rezultate din aparatele de aer conditionat nu este o unitate si exista companii care o folosesc pentru a uda plantele sau gazonul. Practic, companiile nu doar salveaza mediul, dar economisesc si o multime de bani.

Apa rezultata de la aerul conditionat nu trebuie filtrata, pur si simplu poti o poti folosi direct din galeata in care se strange. Atunci cand umezeala este ridicata, aparatul de aer conditionat va produce o cantitate si mai mare.

Desigur, exista si un mic avantaj: apa rezultata din aparatul de aerul conditionat nu contine minerale.

Practic, vorbim despre o apa distilata care este considerata si coroziva. Din acest motiv, apa curge prin conducte de cupru si nu otel. Totusi, aceasta nu afecteaza plantele.

Un alt lucru la care trebuie sa fii atent este ca apa poate fi rece. Asa ca, nu o folosi imediat, las-o sa se incalzeasca pentru a o putea folosi in siguranta. Daca vrei sa o imbunatatesti, o poti amesteca impreuna cu apa de ploaie, pentru a oferi plantelor destule minerale.