Cum sa faci taierea pomilor fructiferi toamna. Ce trebuie sa stii
Cum sa faci taierea pomilor fructiferi toamna. Ce trebuie sa stii

Cum sa faci taierea pomilor fructiferi toamna. Ce trebuie sa stii


Cum sa faci taierea pomilor fructiferi toamna. Iata ce trebuie sa stii daca si tu vrei sa faci acest lucru si care sunt regulile de baza pe care orice incepator ar trebui sa le aiba in vedere. Sfaturi utile!

Cum sa faci taierea pomilor fructiferi toamna. Ce trebuie sa stii – Cuprins:

Cum sa faci taierea pomilor fructiferi toamna

Taierea pomilor fructiferi toamna
Taierea pomilor fructiferi toamna

Cum sa faci taierea pomilor fructiferi toamna. Daca si tu ai pomi fructiferi in gradina sau in livada, atunci cu siguranta stii ca taierile anuale sunt foarte importante pentru cresterea corecta a acestora. Nu numai ca pomii fructiferi vor fi mai sanatosi, dar vor oferi si o productie de fructe mai bogata in anul care urmeaza. Bineinteles, vorbim despre taierile de intretinere si nu cele de rodire!

Inainte de toate, trebuie sa stii ca taierile de toamna se fac la semintoase, doar atunci cand frunzele pomilor au cazut. Toamna se vor inlatura ramurile sau cracile uscate, dar se curata si cele rupte. Bineinteles, trebuie sa mai ai in vedere faptul ca taierile se fac inainte ca temperaturile sa scada sub valoarea de 0 grade Celsius.

Mai mult, este indicat sa elimini si ramurile afectate de boli, iar taierea se face cat mai aproape de inelul crengilor si fara sa ranesti scoarta.

Iata regulile esentiale atunci cand vine vorba de taierea pomilor fructiferi toamna. Dupa cum am spus, se vor elimina ramurile uscate, afectate de boli sau ramurile rupte. Totodata, trebuie sa tai si ramurile care se ating sau care sunt incurcate, dar si cele care se indreapta catre interiorul coroanei.

Curatare ramuri uscate
Curatare ramuri uscate

Ranile pe care le-ai provocat pomilor fructiferi trebuie acoperite folosind mastic sau o solutie speciala care previne infectiile si stimuleaza vindecarea acestora. Nu uita ca lipsa taierilor va afecta si productia pomilor fructiferi, asa ca ia in considerare neaparat acest lucru.

De asemenea, iti sugeam sa elimini si fructele bolnave sau cele mumificate, care au ramas agatate in pom. Fructele uscate pot fi afectate de monilioza si iti poate afecta intregul pom fructifer sau chiar intreaga livada. Tocmai de aceea este necesara taierea pomilor fructiferi toamna, dar si curatarea acestora.

Citeste si: Cum sa combati focul bacterian la par si ce tratament aplici

Dupa ce ai facut taierea pomilor fructiferi iarna, ar fi bine sa stii ca e nevoie sa aplici si un tratament. Iti recomandam utilizarea fungicidelor pe baza de cupru, iar cel mai cunoscut ramane zeama bordeleza. Ai aici un ghid despre prepararea acestei solutii.

Taierile de toamna au un avantaj major, pentru ca seva pomului va fi redirectionata catre ramurile care urmeaza sa rodeasca in anul ce urmeaza. Daca vorbim despre taierile de primavara, trebuie sa stii ca seva va fi directionata catre toate ramurile pomilor, chiar si cele care urmeaza sa fie taiate.