Cum sa faci rasaduri de pepene verde. Ghidul complet
Cum sa faci rasaduri de pepene verde. Ghidul complet

Cum sa faci rasaduri de pepene verde. Ghidul complet


Cum sa faci rasaduri de pepene verde. Afla ce trebuie sa faci pentru a obtine rasaduri de pepeni verzi, dar si care sunt pasii corecti pentru a face acest lucru. Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa cultivi pepeni in gradina ta.

Cum sa faci rasaduri de pepene verde. Ghidul complet – Cuprins:

Rasaduri de pepeni verzi. Conditii de crestere

Rasaduri de pepeni verzi
Rasaduri de pepeni verzi

Daca si tu vrei sa cultivi pepeni verzi la tine in gradina, atunci ar fi bine sa stii care sunt pasii pentru a produce rasaduri de pepene verde. Nu de alta, dar satisfactia o sa fie mult mai mare atunci cand vei culege roadele.

Inainte de toate, ar fi bine sa afli ceva si despre conditiile de crestere sau de dezvoltare ale semintelor. Pentru asta, va fi nevoie de le asiguri o temperatura constanta de 25 grade Celsius pentru a germina, iar tot procesul dureaza undeva intre 4 si 6 zile.

Temperatura minima de crestere a rasadurilor este de 18 grade Celsius, iar daca acestea sunt tinute la temperaturi mai mici, atunci se vor dezvolta mult mai greu sau isi vor stopa cresterea.

Pe langa temperatura constanta, aceste rasaduri de pepene verde vor avea nevoie si de lumina, asa ca asigura-te ca plantele vor avea parte din plin si de lumina. Mare atentie si la apa, asa ca ai grija sa uzi rasadurile!

Cum sa faci rasaduri de pepene verde

Rasaduri de pepene verde
Rasaduri de pepene verde

Pentru a produce rasaduri de pepene verde poti folosi tavi alveolare sau ghivece, insa iti recomandam sa produci individual aceste rasaduri pentru a evita ruperea radacinilor la plantare.

Totodata, o sa ai nevoie si de un pamant cu pH cuprins intre 5.5 si 6.5. Pe langa asta, ia in considerare folosirea de fertilizatori de tip NPK si microelemente, pentru a hrani plantele in primele saptamani de viata.

Pentru a obtine rezultate bune, iti recomandam sa folosesti un amestec de turba (blonda si neagra) care sa contina aditivi de umectare. Semintele de pepene verde se pun in ghivece sau tavi alveolare la sfarsitul lunii martie sau inceputul lunii aprilie.

Citeste si: Cum sa ai rasaduri sanatoase pentru viitoare plante viguroase. Reguli esentiale

Semintele se pun la o adancime de 3-4 centimetri, iar pentru a asigura o umiditate de 100% iti recomandam sa acoperi cu ziare sau cu folie ghivecele sau tavile alveolare. Totusi, o data pe zi este bine sa lasi aerul sa patrunda pentru a evita formarea mucegaiului.

Dupa cum spuneam, daca o sa asiguri conditiile optime, semintele de pepene verde vor incolti dupa aproximativ 4-6 zile, asa ca vei incepe sa vezi primele plantute. Folia sau ziarul cu care ai acoperit tavile ori ghivecele trebuie indepartate dupa ce plantele au rasarit, pentru a preveni alungirea rasadurilor.

Pentru a evita o problema des intalnita si anume caderea plantutelor, iti recomandam sa aplici un tratament cu Previcur Energy imediat dupa rasarire.