Cum sa faci fertilizarea muscatelor. Afla ce fel de ingrasamant sa utilizezi si in ce perioade, dar si cum sa ingrijesti plantele in mod corect pentru ca acestea sa fie pline de flori pe toata durata sezonului cald. Ce trebuie sa stii!
Cum sa faci fertilizarea muscatelor si ce ingrasamant sa utilizezi
Cum sa faci fertilizarea muscatelor. Daca si tu ti-ai pus aceasta intrebare, o sa iti explicam in ce perioade trebuie sa administrezi ingrasamantul pentru plantele tale si mai ales ce tip sa folosesti.
Trebuie sa stii ca muscatele se dezvolta foarte bine in mai toate tipurile de pamant, insa conditia de baza este ca acesta sa fie bine drenat. In caz contrar, apa care stagneaza la nivelul radacinilor va duce la putrezirea acestora.
Este foarte important ca muscatele sa fie udate mai ales in perioada de crestere, insa tine minte sa nu pui prea multa apa. Ideal este sa uzi plantele atunci primul strat de 2-3 centimetri de pamant este uscat.
Totodata, este important sa uzi plantele doar la baza tulpinii si sa eviti ca apa sa ajunga pe frunze pentru a le proteja impotriva bolilor fungice. Mai mult, ar fi bine sa le uzi in prima parte a zilei.
Muscatele au nevoie de ingrasamant atunci cand vine primavara, asa ca foloseste un ingrasamant lichid de tip NPK (10-10-10). Daca nu ai timp sa le ingrijesti, iti recomadam sa folosesti un ingrasamant solid cu eliberare treptata.
Ingrasamantul lichid se administreaza la 2-3 saptamani de cand primavara si-a intrat in drepturi, iar atunci cand plantele incep sa infloreasca este recomandat sa le fertilizezi cu un produs ce contine mai mult potasiu, asa ca poti folosi unul de tip NPK (5-5-10).
Ingrasamantul ce contine mai mult potasiu se va administra la 2 saptamani, pana la sfarsitul verii. Asadar, va fi nevoie sa faci asta pentru ca muscatele sa fie pline de flori pe toata durata sezonului cald.
In cazul in care frunzele muscatelor incep sa se ingalbeneasca, expertii recomanda sa folosim sarea Epsom sau sarea amara. Tot ce trebuie sa faci este sa pui o lingurita cu sare amara in 4 litri de apa, dupa care sa uzi plantele.
Citeste si: Cum sa folosesti aspirina la muscate si ce efecte are
Si locul unde este asezat ghiveciul cu muscate este important. Expertii recomanda ca plantele sa aiba parte de lumina directa a soarelui pana in orele 12-13, dupa care acestea sa fie ferite de caldura puternica pe toata durata dupa amiezii.
Muscatele se dezvolta cele mai bine daca temperaturile sunt pana in valoarea de 29 de grade Celsius, asa ca daca in zona in care locuiesti se face mai cald tine minte ca acestea o sa creasca mai greu sau chiar deloc in perioadele caniculare.
La final, iti mai spunem ca ar trebui sa tai florile de indata ce acestea incep sa se usuce pentru a incuraja dezvoltarea altora. Astfel, planta isi va folosi substantele nutritive pentru a dezvolta noi muguri florali.