Cum sa elimini mirosul de tigara din casa cu ajutorul plantelor
Cum sa elimini mirosul de tigara din casa cu ajutorul plantelor

Cum sa elimini mirosul de tigara din casa cu ajutorul plantelor


Cum sa elimini mirosul de tigara din casa cu ajutorul plantelor. Afla care sunt cele mai bune plante ce pot filtra mirosul de tigara si de ce iti recomandam sa le tii si tu in interiorul casei tale.

Cum sa elimini mirosul de tigara din casa cu ajutorul plantelor – Cuprins:

Cum sa elimini mirosul de tigara din casa. Cele mai bune plante

Cum sa elimini mirosul de tigara din casa
Cum sa elimini mirosul de tigara din casa

Trebuie sa recunoastem faptul ca cei ce fumeaza nu isi fac rau doar lor, ci si celor din jurul lor. Pe langa nicotina, tigarile contin si alti compusi toxici, asa ca daca nu vrei sa renunti la acest viciu, iti sugeram sa folosesti niste plante care pot filtra aerul din casa ta.

Una dintre cele mai cunoscute plante ce pot elimina cu succes mirosul de tigari din casa este aloe vera. Cu siguranta o stii, iar cel mai mare avantaj este ca nu necesita foarte multa apa si nicio ingrijire foarte atenta.

In cazul in care vrei o planta decorativa care sa iti si infrumuseteze casa iti recomandam sa alegi planta paianjen sau voalul miresei. Cercetatorii spun ca aceasta planta poate elimina 96% din monoxidul de carbon aflat intr-o camera, asa ca iti va fi de mare ajutor.

Crinul pacii
Crinul pacii

Daca vrei o planta cu flori, atunci iti recomandam sa cresti crinul pacii. Aceasta este recunoscuta pentru faptul ca frunzele sale lucioase absorb toxinele provenite din fumul de tigara. Totodata, elimina si compusi precum benzenul si formaldehida.

O alta planta decorativa eficienta in eliminarea mirosului de tigara este palmierul bambus, originar din America Centrala si de Sud. Nu necesita ingrijiri speciale, este foarte usor de intretinut si creste destul de repede.

Crizantema este o alta planta extrem de folositoare pentru a elimina monoxidul de carbon si formaldehida provenite de la fumul de tigari. Asadar, pe langa faptul ca are flori extrem de frumoase, crizantema te ajuta sa mentii si aerul curat in casa ta.

Azalee
Azalee

Mirosul de tigari poate fi eliminat si cu ajutorul azaleelor. Aceste plante elimina particulele de formaldehida, asa ca poti sta linistit sau linistita pentru ca se vor ocupa de curatarea aerului fara nici cel mai mic efort din partea ta.

Citeste si: Cum sa elimini nicotina din corpul tau cat mai repede, dupa ce te-ai lasat de fumat

Iedera diavolului este o alta alegere buna atunci cand vine vorba de plante ce elimina mirosul de tigara din casa. Un alt avantaj este ca poate creste chiar si la temperaturi mai joase si intr-un loc unde nu exista prea multa lumina, ceea ce inseamna ca e o alegere buna pentru camerele mai intunecate.

Si planta sarpe reuseste sa elimine cu succes mirosul de tigara, impreuna cu compusii toxici precum monoxidul de carbon sau formladehida. Totusi, tine minte sa o asezi intr-un loc luminos, pentru a creste sanatos si a curata aerul din casa ta.