Cum sa cultivi tomate folosind metoda Maslov si cresti productia de 10 ori
Cum sa cultivi tomate folosind metoda Maslov si cresti productia de 10 ori

Cum sa cultivi tomate folosind metoda Maslov si sa cresti productia de 10 ori


Cum sa cultivi rosii folosind metoda Maslov. Daca nu ai auzit de aceasta metoda inca, o sa iti spunem in ce consta si ce poti face pentru a obtine o productie mai mare de rosii chiar in gradina ta. Iata ce trebuie sa faci.

Cum sa cultivi tomate folosind metoda Maslov si cresti productia de 10 ori – Cuprins:

In ce consta metoda Maslov de cultivare a tomatelor

Rosii cultivate dupa metoda Maslov
Rosii cultivate dupa metoda Maslov

Cum sa cultivi rosii folosind metoda Maslov. Maslov Igor Mikhailovich a prezentat pentru prima data ideea sa acum mai bine de 30 de ani si a atras atentia multor gradinari de-a lungul timpului. Metoda creste productia de pana la 10 ori, asa ca iti recomandam sa o incerci si tu.

Acesta a aratat si a argumentat faptul ca plantarea tomatelor poate fi facuta intr-un mod diferit pentru a obtine o productie mai buna de rosii.

De atunci, metoda a fost folosita in diferite conditii climatice si testele au demonstrat ca aceasta este eficienta. Iata in ce consta aceasta metoda si ce este diferit.

Citeste si: Cum sa folosesti gunoi de pasare ca ingrasamant pentru rosii

In primul rand, Maslov a atras atentia ca tomatele sunt plante taratoare si nu sunt adaptate sa creasca intr-o pozitie verticala. De exemplu, castravetii sunt plante urcatoare pentru ca au acei mici lastari care ajuta planta sa se catere.

In comparatie, rosiile nu au acei lastari, ceea ce inseamna ca planta nu poate creste pe plan vertical decat daca este ajutata de om.

Mai mult, daca planta este cultivata pe plan orizontal, sistemul radicular se va dezvolta mai bine, deoarece tomatele pot absorbi mai multi nutrienti.

Practic, metoda Maslov de cultivare a rosiilor (Solanum lycopersicum) se va face pe plan orizontal, adica plantele se cultiva culcate la pamant si nu cum stim in mod obisnuit. In acelasi timp, este bine sa acorzi mai mult timp de dezvoltare a rasadurilor inainte de a le planta in pamant.

Cum si cand sa plantezi tomatele folosind acest mod de cultivare

Metoda Maslov de cultivare a tomatelor
Metoda Maslov de cultivare a tomatelor

Conform celui care a explicat metoda, rasadurile trebuie sa aiba o varsta de aproximativ 90 de zile de la semanare pana ce le poti pune in pamant. De asemenea, 2/3 din planta se ingroapa in pamant, insa mare atentie sa rupi frunzele la plantare.

Mai mult decat atat, radacinile plantei trebuie sa fie plantate cu fata la Sud, iar frunzele trebuie sa fie indreptate catre Nord. Asadar, alegerea punctelor cardinale este iarasi foarte importanta atunci cand alegi sa plantezi tomatele dupa metoda Maslov.

Tulpina si radacinile tomatelor trebuie sa fie acoperite de un strat de pamant cu o grosime de 10 cm. Doar cateva frunze trebuie sa fie la suprafata.

Avantajul este ca pe bucata de tulpina se vor forma mai multe radacini, iar apoi acestea vor furniza mai multi nutrienti, ceea ce inseamna o productie mai mare de fructe.