Cum sa cultivi cartofi in ghivece. Reguli generale
Cum sa cultivi cartofi in ghivece. Reguli generale

Cum sa cultivi cartofi in ghivece. Reguli generale


Cum sa cultivi cartofi in ghivece. Afla care sunt regulile generale pentru a cultiva cartofi chiar daca nu stai la curte. Cu toate ca obisnuim sa cultivam alte legume sau plante aromatice, nu sunt multi care au incercat sa cultive cartofii in ghiveci. Ce trebuie sa stii daca vrei sa faci si tu asta!

Cum sa cultivi cartofi in ghivece. Reguli generale – Cuprins:

Cum sa cultivi cartofi in ghivece. Sfaturi esentiale

Cum sa cultivi cartofi in ghivece
Cum sa cultivi cartofi in ghivece

In primul rand, ca si celelalte legume pe care le cultivi la tine acasa, trebuie sa stii ca si cartofii pe care ii vei cultiva in ghivece vor avea cu totul si cu totul alt gust decat cei pe care ii gasim in supermarket.

Daca iti surade ideea sa cultivi cartofi in ghivece, atunci trebuie sa iti explicam cei 7 pasi pe care ar fi bine sa ii ai in vedere inainte sa te apuci de treaba. Nu de alta, dar vrei sa obtii si rezultatele dorite!

Primul pas este sa alegi un ghiveci mare, care sa aiba si gauri de drenaj. Nu vrei ca apa sa strice recolta de cartofi, asa ca este necesar ca ghiveciul sa ofere acest avantaj.

Citeste si: Cum sa combati mana la cartofi. Tratamente si metode de prevenire

Pamantul pe care il folosesti este foarte important pentru a obtine rezultatele dorite, asa ca este indicat sa folosesti si compost ori mranita. Expertii recomanda sa faci asta pentru ca plantele sa se dezvolte in mod corect.

Dupa ce ai ales amestecul de pamant, pune un strat de 10 cm in ghiveci sau in recipientul in care urmeaza sa cultivi cartofii. Urmatorul pas este sa pui 2-3 tuberculi de cartofi Incoltiti. Dupa aceea, acopera cartofii cu inca un strat de 10 cm de pamant si apoi uda foarte bine.

Cartofi incoltiti
Cartofi incoltiti

Atunci cand radacinile plantei vor avea o lungime de 15 cm, va fi necesar sa mai adaugi un strat de 10 cm de compost. Nu uita ca plantele din ghivece au nevoie apa mai multa, asa ca mare atentie atunci cand vor inflori pentru ca acela este perioada critica in care trebuie sa le asiguri cantitatea necesara de apa.

Cartofii se pot recolta atunci cand apar primele flori. Cand florile se vor ingalbeni, este momentul in care va trebui sa scoti plantele din ghivece pentru a te bucura de recolta in totalitate.

Cea mai buna perioada pentru a planta cartofii in ghivece este primavara, la 2-3 saptamani dupa ce a trecut pericolul de inghet (asteapta pana ce temperaturile pe timpul noptii sunt mai mari de 7 grade Celsius). Expertii spun ca poti folosi si ingrasamant, iar cel mai bun moment este atunci cand plantele incep sa rasara din pamant.