Cand se scot muscatele afara primavara. Afla in ce perioada poti incepe sa scoti florile afara, cum sa le pregatesti in mod corect, dar si ce ar trebui sa faci pentru ca acestea sa fie pline de flori pe toata durata sezonului cald.
Cand se scot muscatele afara primavara. Cum sa procedezi si ce trebuie sa faci
Cand se scot muscatele afara primavara. De indata ce temperaturile incep sa creasca, avem tendinta sa pregatim si muscatele pentru a fi scoase afara, insa trebuie sa stii ca plantele nu pot fi scoase pur si simplu deoarece acestea vor fi afectate.
Muscatele trebuie sa se adapteze treptat la conditiile de vant si soare, asta dupa ce au stat cateva luni la temperaturi scazute si ferite de lumina directa a soarelui. Pentru cei ce nu stiu, frunzele plantelor pot suferi arsuri, asa ca nu ar fi indicat sa le scoti dintr-o data la lumina.
Ideal ar fi sa incepi sa scoti muscatele afara atunci cand temperaturile minime nu mai scad sub 10 grade Celsius, insa inainte de asta plantele trebuie curatate de frunzele galbene sau ingalbenite, dar in acelasi timp si de ramurile afectate de boli sau daunatori ori cele care s-au uscat in timpul iernii.
Expertii ne sfatuiesc sa schimbam ghiveciul si pamantul muscatelor, pentru a le pregati in noul sezon. Mai mult, se recomanda si scurtarea radacinilor vechi sau batrane, dar si a ramurilor pentru a corespunde cu dimensiunile radacinilor.
Dupa ce ai terminat aceasta operatiune, ar fi indicat sa pui si un ingrasamant pentru ca muscatele sa fie inflorite pe toata durata sezonului cald. Iti recomandam sa folosesti un ingrasamant granulat, cu eliberare treptata de pana la 6 luni.
Cand se scot muscatele afara primavara. Ei bine, florile se scot afara dupa jumatatea lunii aprilie sau in luna mai. Nu este bine sa le scoti mai devreme deoarece temperaturile pot scadea si plantele vor fi afectate.
Dupa ce le-ai scos afara, nu uita ca acestea trebuie udate regulat, insa nu exagera cu apa deoarece radacinile pot putrezi. Ideal ar fi sa le uzi atunci cand pamantul de la suprafata ghiveciului este uscat. Daca este inca umed, asteapta sa se usuce si dupa aceea poti uda plantele fara probleme.
Citeste si: Cum sa folosesti aspirina la muscate si ce efecte are
Si locul unde pui ghiveciul este important, deorece muscatele au nevoie de lumina naturala. Totusi, acesta nu trebuie pus in lumina directa a soarelui, asa ca mare atentie si la acest aspect. Alege un loc unde plantele au parte de lumina in prima parte a zilei, insa dupa masa sunt ferite de caldura excesiva.
Pentru a te asigura ca acestea infloresc pe toata durata verii, nu uita sa cureti muscatle de florile care s-au trecut. Astfel, le vei forta sa infloreasca din nou si practic sa reinceapa ciclul de reproducere a semintelor.
Florile nu trebuie taiate din partea de sus ci de unde pornesc. Le poti rupe sau le poti taia cu o foarfeca bine ascutita. Ideal ar fi sa nu tai florile de sus pentru ca plantele o sa arate ciudat dupa asta.