Cand se planteaza bulbi de crini si cum sa faci asta in functie de inaltimea florilor
Cand se planteaza bulbi de crini si cum sa faci asta in functie de inaltimea florilor

Cand se planteaza bulbi de crini si cum sa faci asta in functie de inaltimea florilor


Cand se planteaza bulbi de crini. Care este cea mai buna perioada pe care o poti alege, dar mai ales cum sa plantezi bulbii in functie de inaltimea florilor. Ce trebuie sa stii si tu daca vrei sa te bucuri de aceste flori la tine in curte!

Cand se planteaza bulbi de crini si cum sa faci asta in functie de inaltimea florilor – Cuprins:

Cand se planteaza bulbi de crini

Cand se planteaza bulbi de crini
Cand se planteaza bulbi de crini

Pana sa iti spunem cand se planteaza bulbi de crini, o sa vorbim un pic despre locul in care trebuie sa plantezi aceste flori la tine in gradina.

Expertii ne sfatuiesc sa alegem o suprafata de teren cu soare sau partial insorita, pentru ca plantele sa se dezvolte in mod corect. Totodata, crinii au nevoie de un sol nisipos-lutos, insa trebuie sa fie bine drenat pentru ca apa sa nu stagneze la nivelul radacinilor.

Cei ce vor sa aiba crini in curte trebuie sa stie ca aceste flori se pot planta primavara si toamna. Daca alegi sa le plantezi primavara, atunci trebuie sa faci asta dupa ce a trecut pericolul de inghet, asa ca alege lunile aprilie sau mai.

Daca o sa faci plantarea bulbilor de crini toamna, atunci va trebui sa ii pui in pamant in lunile august sau septembrie. Fa asta inainte ca temperaturile sa inceapa sa scada!

Adancimea la care bulbii se pun in pamant trebuie sa fie de 3 ori mai marimea bulbului. Asadar, daca bulbii de crini au undeva la 4-5 cm lungime, acestia trebuie plantati la o adancime de 12-15 cm.

Cum sa plantezi bulbii de crini la tine in curte

Plantarea bulbilor
Plantarea bulbilor

Dupa cum spuneam, nu trebuie sa stii doar cand se planteaza bulbi de crini (Lilium lancifolium) ci si cum sa faci asta in mod corect. Nu de alta, dar expertii ne dau anumite sfaturi pe care trebuie neaparat sa le luam in considerare.

Inaltimea florilor este foarte importanta, asa ca daca acestea vor avea o inaltime de aproximativ 100 cm atunci bulbii trebuie plantati la o distanta de 20 cm. Poti pune chiar si cate 3-5 bulbi de crini in fiecare groapa.

Citeste si: Ingrijirea crinilor iarna. Cum sa faci asta in mod corect

Dupa ce i-ai pus in pamant, taseaza solul bine si uda cu apa din abundenta. Udarea se va opri atunci cand temperaturile incep sa scada destul de mult. De regula, este indicat sa uzi locul in care ai plantat bulbii de 2 ori pe saptamana.

Cu toate ca se pot planta fara probleme si primavara, expertii ne sfatuiesc sa plantam bulbii de crini toamna, deoarece acestia vor avea timp sa isi dezvolte radacina mult mai bine datorita umiditatii mai ridicate din pamant. Mai mult, acestia vor inflori incepand cu luna iunie si pana in septembrie.

De asemenea, este bine sa stii ca bulbii de crini pot ramane in pamant timp de 3-4 ani si vor inflori in fiecare sezon. Unele soiuri de crini pot rasari si mai multi ani la rand, asa ca nu va fi nevoie sa ii scoti din pamant.