Ascutit foarfeca de gradina. Cum sa o faci in mod corect
Ascutit foarfeca de gradina. Cum sa o faci in mod corect

Ascutit foarfeca de gradina. Cum sa o faci in mod corect


Ascutit foarfeca de gradina. Iata cum sa o faci in mod corect si ce trebuie sa folosesti pentru a o ascuti. Nu trebuie sa cumperi una noua, ci doar sa urmezi sfaturile noastre. O iti aratam si cum sa cureti foarfeca de rugina.

Cum sa cureti foarfeca de gradina

Foarfeca murdara
Foarfeca murdara

Ascutit foarfeca de gradina. Inainte de o ascuti, foarfeca de gradina trebuie curatata foarte buna de mizeria care s-a adunat dupa taieri sau de posibila rugina. In acest fel, te asiguri ca operatiunea de ascutire va decurce in mod corect.

Asadar, primul pas va fi sa speli foarfeca folosind sapun lichid si sa o freci cu o perie de sarma sau cu un burete de sarma. Ar fi bine sa te rezumi doar la spalatul lamelor, deoarece risti ca toata foarfeca sa prinda rugina si cu siguranta nu vrei asta.

Mai trebuie sa stii ca lana de otel este foarte eficienta in curatarea ruginii, asa ca daca ai probleme poti incerca! Dupa ce te-ai asigurat ca foarfeca de gradina este curata, atunci poti trece la pasul doi.

Ascutit foarfeca de gradina. Cum trebuie sa o faci in mod corect

Ascutit foarfeca de gradina
Ascutit foarfeca de gradina

Ascutitul foarfecelor de gradina este foarte important daca vrei sa tai pomii sau florile in mod corect. Nu de alta, dar nu vrei sa provoci rani foarte mari plantelor sau pomilor. In plus, este o operatiune extrem de usoara! Asadar, haide sa ne apucam de ascutit foarfeca de gradina!

Pentru ascutirea unei foarfeci de gradina, o sa ai nevoie de o piatra speciala, o poti cumpara chiar de pe eMag sau de pe alt magazin de specialitate.

Urmatorul pas va fi sa gasesti unghiul potrivit pentru a ascuti lamele foarfecei, asa ca iti recomandam sa o faci la un unchi de 20-25 de grade. Daca este pentru prima data cand faci asta, o sa iti ia ceva pana ce te obisnuiesti, dar nu este imposibil!

Citeste si: Foarfeca nicovala sau bypass? Cum sa o alegi pentru taierea pomilor fructiferi

Este bine sa stii ca ascutirea se face de la baza spre varfuri. De obicei, ascuti lama doar pe o parte, asadar ocupa-te doar de partile din interior. Nu te grabi, fa totul incet pentru a te asigura ca ascuti foarfeca asa cum trebuie.

Dupa ce ai terminat operatiunea de ascutit foarfeca de gradina, ar fi bine sa faci si un test. Taie o bucata de hartie, cateva frunze sau chiar o ramura dintr-un pom, pentru a te asigura ca foarfeca functioneaza asa cum ti-ai dorit. Daca nu este cazul, atunci poti repeta operatiunea si iti sugeram sa depui un pic mai mult efort!

Ar fi bine sa iti iei 5 minute din timpul tau pentru a lubrifia lamele foarfecii dupa ascutire. In acest fel, munca depusa de tine va rezista mai mult timp si vei proteja foarfeca de rugina.

Pentru lubrifierea foarfecei poti folosi ulei mineral, ulei de in sau WD-40, lubrifiantul arhicunoscut. Pune una dintre aceste substante, insa asigura-te ca pe urma indepartezi excesul de lubrifiant.