Apa oxigenata pentru plante ofilite
Apa oxigenata pentru plante ofilite

Apa oxigenata pentru plante ofilite. Cum sa le revitalizezi


Apa oxigenata pentru plante ofilite. Cum sa revitalizezi plantele ofilite cu apa oxigenata. Afla cum poti si tu sa prepari aceasta solutie si de ce peroxidul de oxigen iti poate salva plantele care aproape s-au ofilit. Iata ce trebuie sa faci.

Apa oxigenata pentru plante. Cum sa revitalizezi plantele ofilite – Cuprins:

Ce este peroxidul de oxigen

Apa oxigenata
Apa oxigenata

Apa oxigenata pentru plante ofilite. Apa oxigenata mai este cunoscuta si sub denumirea de perhidrol sau peroxid de oxigen (concentratie 35%). Este un lichid incolor, al carei punct de fierbere este de 150.2 grade Celsius. Mai mult decat atat, punctul de topire/inghetare este de -0.432 grade Celsius.

Dupa cum bine stii, apa oxigenata poate fi folosita ca si antiseptic, sub forma unei solutii diluate.

Apa oxigenata se poate folosi pentru a curata plagile cutanate benigne, dar are si proprietati hemostatice, adica poate opri sangerarea.

Asadar, urmatoarea data cand ai o rana minora, o poti curata cu o solutie de apa oxigenata cu o concentratie de 3%. Nu te speria, reactia cu rana o sa fie efervescenta, ceea ce inseamna ca o sa faca un pic de spuma.

Apa oxigenata pentru plante ofilite. Cum sa le revitalizezi si ce sa faci

Apa oxigenata pentru plante ofilite
Apa oxigenata pentru plante ofilite

Apa oxigenata pentru plante ofilite. Inainte de a incerca sa salvezi plantele ofilite cu apa oxigenata, ar trebui sa te asiguri ca radacinile inca sunt in stare buna, pentru a permite acestora sa isi revina.

Poti face acest lucru foarte simplu, trebuie doar sa zgarii un pic tulpina plantei, iar daca interiorul este verde si plin de seva, atunci mai mult ca sigur ca planta ta o sa poata fi salvata.

Datorita faptului ca apa oxigenata are un atom suplimentar de oxigen, aceasta solutie va fi benefica pentru plantele din ghivece. Iti recomandam sa folosesti o solutie de apa oxigenata cu o concentratie de 3%.

Pune o lingurita de apa oxigenata in 250 ml de apa de ploaie sau apa fiarta si racita. Clorul nu ar trebui sa fie prezent in apa pe care o folosesti. Dupa aceea, pune solutia obtinuta intr-un recipient cu pulverizator, iar apoi stropeste planta. Iti recomandam sa stropesti si pamantul pentru ca solutia sa ajunga la radacinile plantei.

Citeste si: Aspirina pentru plante si flori. Cum sa folosesti acest medicament in gradina

De asemenea, mai poti folosi o alta metoda cu apa oxigenata pentru plante ofilite. Amesteca 3 lingurite de apa oxigenata cu o concentratie de 3% cu 4 litri de apa de ploaie sau apa fiarta si racita. Dupa aceea, pune radacinile plantei pe care vrei sa o salvezi, in aceasta solutie.

Lasa radacinile sa stea acolo timp de 6 ore, iar pune planta intr-un alt ghiveci. Mai mult, foloseste aceeasi solutie pentru a uda planta in urmatoarele zile, insa asigura-te ca o pastrezi intr-un loc unde nu ajunge lumina soarelui.

Planta pe care vrei sa o salvezi trebuie udata cu acea solutie o data la 2-3 zile, pana ce incepe sa dea semne ca revine la viata. Solutia pe care o folosesti va tine la distanta si bolile sau bacteriile, insa si sporii de mucegai care pun in pericol planta.

Cu toate ca vorbim despre o solutie chimica, apa oxigenata se descompune natural, in apa si oxigen. Solutia este prietenoasa cu mediul asa ca poate fi folosita fara nicio problema pentru plantele tale.