Verificare masina second hand
Verificare masina second hand

Cum sa verifici online istoricul auto al unei masini, complet gratuit


Masinile second hand sunt extrem de populare in Romania, mai ales datorita pretului mic de achizitie. Insa multi cumparatori creduli cad prada samsarilor, asa ca nu ar fi rau ca de fiecare data cand vreti sa cumparati o masina la mana a doua sa verificati si istoricul auto al acesteia.

Exista servicii platite, insa daca nu vreti sa cheltuiti niciun ban in plus, puteti verifica online istoricul auto al unei masini, complet gratuit! Iata cum puteti face asta.

Cat costa un raport complet de la carVertical?

Raport carVertical
Raport carVertical

Haideti sa vorbim mai intai despre rapoartele care nu sunt gratuite, ce ofera acestea si cat costa.

Pentru cei ce nu stiu, un raport prin carVertical ofera informatii complete cum ar fi:

– Istoric de service al automobilului
– Fotografii din istoricul vehiculului
– Defectiuni frecvente raportate la modelul respectiv de masina
– Raport daune ascunse
– Proprietari multipli
– Kilometraj modificat
– Inregistrari furturi
– Alte informatii utile

Este foarte important sa verificati masina second hand inainte de a o cumpara, deoarece ultimul studiu facut in 2019 arata ca media kilometrilor dati inapoi a depasit cifra de 59.000 de kilometri.

Trebuie sa stiti ca un astfel de istoric nu poate fi modificat, contrafacut sau chiar falsificat, asa ca un raport va va da o idee despre masina pe care o aveti in fata. Pretul cerut de cei de la carVertical pentru un raport este de 100 de lei.

De asemenea, mai puteti afla detalii despre intretinerea vehiculului, la ce numar de kilometri a facut proprietarul reviziile dar si in ce au constat acestea si ce a schimbat la masina. Problemele specifice ale modelului sunt si ele foarte importante, iar in acest mod ne putem face o idee daca e cazul sa cumparam sau nu automobilul second hand pe care l-am gasit.

Poate cea mai importanta sectiune este cea de daune, unde putem afla daca masina a fost sau nu implicata in accidente. Bineinteles, daca masina a fost implicata in accidente, putem vedea si o sectiune de fotografii unde apar imagini cu masina accidentata.

Numarul de kilometri este si el extrem de important si nu de multe ori kilometrajul masinii prezentate de samsar la vanzare avea un numar mult mai mic decat era trecut in raportul de la carVertical. Mare atentie ce masini second hand cumparati!

Cum putem verifica, gratuit, istoricul auto al unei masini second hand

Istoric vehicul RAR
Istoric vehicul RAR

Serviciul gratuit de verificare online al istoricului auto al unei masini second hand se poate face folosind site-ul oficial al Registrului Auto Roman si anume rarom.ro.

Trebuie mentionat faptul ca se poate verifica istoricul unui vehicul doar daca acesta a trecut cel putin o data pe la RAR. Asa ca, daca folositi aplicatia „Istoric vehicul” de la RAR, puteti obtine informatii doar daca aceasta a fost verificata inainte si de cei de la Registrul Auto Roman.

Ce date poti afla despre o masina second hand din aplicatia „Istoric vehicul” de la RAR:

  • Activitatile derulate la RAR
  • Numarul de kilometri inregistrati de odometrul masinii (km regasiti in baza de date RAR sau a statiilor ITP autorizate)
  • Existenta si valabilitatea cartii de identitate a vehiculului
  • Date tehnice si de identificare
  • Gradul de poluare
  • Valabilitatea ITP (Inspectiei Tehnice Periodice)

Foarte important de inteles este faptul ca datele oferite de aplicatie sunt valabile de la data la care acestea au fost introduse in sistem. Daca masina este adusa din strainatate, nu o sa puteti avea siguranta ca datele sunt reale.