Cum sa faci o predare de leasing auto. Care sunt pasii
Cum sa faci o predare de leasing auto. Care sunt pasii

Cum sa faci o predare de leasing auto. Care sunt pasii


Cum sa faci o predare de leasing auto. Afla care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi daca nu mai vrei sa platesti masina pe care o ai. Ce trebuie sa stii si care sunt conditiile necesare.

Cum sa faci o predare de leasing auto. Care sunt pasii – Cuprins:

Predare leasing auto. Cum aa faci asta si ce implica

Predare leasing auto
Predare leasing auto

In primul rand, daca vrei sa faci o predare a unui leasing auto, trebuie sa stii ca acest lucru se poate face doar cu aprobarea societatii de leasing de unde ai cumparat masina.

Atunci cand iei in considerare aceasta operatiune, trebuie sa mai stii ca noul client va fi evaluat de compania de leasing si doar aceasta va decide daca posibilul cumparator poate sau nu sustine plata ratelor.

Asadar, pe langa faptul ca va trebui sa gasesti un client pentru masina ta, acesta trebuie sa aiba venitul necesar pentru a putea sustine cheltuielile lunare legate de automobilul pe care il detii.

Totodata, daca firma de leasing nu accepta predarea de leasing auto din cauza faptului ca noul client are venituri insuficiente, cesionarul poate veni cu un girant. Bineinteles, si in acest caz va trebui sa isi dea acordul tot compania de leasing.

Odata aprobat noul client, firma de leasing factureaza taxa de novatie a contractului, iar dupa acest pas se va semna contractul de novatie.

Masini second hand
Masini second hand

Legat de costuri, atunci cand faci o predare de leasing auto trebuie sa ai in vedere faptul ca o sa achiti un comision de analiza la firma de leasing. Aceasta este, de fapt, taxa de novatie de care vorbeam mai devreme si poate fi platita de cesionar sau cedent.

Mai mult, trebuie sa te asiguri ca atunci cand vrei sa faci o predare, toate facturile legate de contractul de leasing trebuie sa fie platite la zi. Asadar, mare atentie si la acest aspect foarte important!

Desigur, poti obtine si o anumita suma de bani pentru masina pe care doresti sa o instranezi. Insa, pretul va fi influentat de pretul modelelor second hand asemanatoare, dar si de starea autoturismului. Practic, cu cat negociezi mai bine, cu atat poti primi o suma mai mare.

Citeste si: Cum sa cresti valoarea unei masini atunci cand vrei sa o vinzi

Suma pe care o sa vinzi automobilul atunci cand faci o predare de leasing auto va fi mentionata in contractul de novatie, iar acesta va fi ulterior semnat de toate cele trei parti implicate si anume cesionarul, cedentul si firma de leasing.

Practic, dupa ce ai semnat acest contract, toate costurile lunare legate de automobil vor fi suportate de cesionar, iar aici mentionam si asigurarea CASCO.

Mare atentie! Asigurarea RCA va fi anulata si se va emite una nou pe numele noului utilizator. Acest lucru trebuie neaparat mentionat cumparatorului.