Cum sa scapi de oboseala la volan si ce ar trebui sa faci
Cum sa scapi de oboseala la volan si ce ar trebui sa faci

Cum sa scapi de oboseala la volan si ce ar trebui sa faci


Cum sa scapi de oboseala la volan. Afla ce ar trebui sa faci pentru a circula in siguranta si cum poti sa combati acest microsomn atunci cand conduci. Ce ar trebui sa stii atunci cand ai de facut drumuri lungi, mai ales pe timp de noapte!

Cum sa scapi de oboseala la volan si ce ar trebui sa faci – Cuprins:

Oboseala la volan. Cum sa circuli in siguranta

Oboseala la volan
Oboseala la volan

Oboseala la volan reprezinta o mare problema si un procent semnificativ de accidente are loc din cauza acestui microsomn. Cei ce pornesc la drum lung sunt deseori afectati de oboseala, asa ca daca si tu te afli in aceasta situatie nu ar fi rau sa stii ce ar trebui sa faci pentru a conduce in siguranta.

Inainte de toate, este indicat sa stii si care sunt primele semne care indica oboseala la volan. Nu de alta, dar primele semne ar trebui sa te faca sa aplici si urmatorii pasi pe care ii vom explica.

In primul rand, microsomnul este indicat de cascatul des, dar si de lipsa concentrarii la drum. De asemenea, iti este greu sa tii ochii deschisi si te apropii destul de mult de marginea soselei, dar si de centrul acesteia.

Totodata, cei afectati de oboseala la volan nu vor mai pastra distanta corecta fata de autovehiculul din fata lor sau rateazsa anumite semne de circulatie si se pun in pericol.

Daca si tu ai intampinat aceste semne, ar fi bine sa stii ca cel mai bun sfat pe care ti-l putem da este sa nu te urci la volan sau sa tragi masina pe dreapta si sa incerci sa te odihnesti timp de 30 de minute.

Somn in masina
Somn in masina

In cazul in care trebuie neaparat sa faci drumul respectiv, ar fi bine sa stii ca la fiecare 2 ore de condus este indicat sa faci o pauza. Ei bine, in acea pauza ar fi bine sa faci niste exercitii fizice pentru a iti revigora organismul sau chiar sa tragi un pui de somn de 15-20 de minute.

Temperatura din masina trebuie sa fie redusa. Nu uita ca o temperatura ridicata va favoriza aparitia somnolentei, asadar iti recomandam sa folosesti aerul conditionat pe timp de vara, iar pe timp de iarna chiar sa deschizi geamul pentru ca aerul proaspat si racoros sa intre in interiorul masinii.

Citeste si: Cum sa faci o constatare amiabila online de pe telefon

Bineinteles, ar fi bine sa consumi cafea sau ceai verde, insa nu uita ca aceste bauturi isi fac efectul abia dupa 15-20 de minute, asa ca nu exagera cu cantitatile pe care le bei. Si guma de mestecat este utila, pentru ca te va tine ocupat si alert.

Muzica te poate ajuta sa te tina treaz in timpul unui drum mai lung. Alege un stil de muzica antrenant, care te va ajuta sa iti mentina atentia atunci cand conduci.

La final, iti mai spunem ca atunci cand trebuie sa pleci la un drum lung ar fi bine sa te odihnesti si sa dormi suficient. Mai mult, nu este indicat sa pleci daca esti stresat sau ai dormit doar cateva ore.