Cum sa iti pregatesti masina de primavara. Sfaturi pentru sezonul cald
Cum sa iti pregatesti masina de primavara. Sfaturi pentru sezonul cald

Cum sa iti pregatesti masina de primavara. Sfaturi pentru sezonul cald


Cum sa iti pregatesti masina pentru primavara. Afla ce trebuie sa iei in calcul la sosirea sezonului cald si care sunt cele mai importante lucruri pe care sa le iei in vedere. Ce trebuie sa stie orice posesor de automobil.

Cum sa iti pregatesti masina pentru primavara. Sfaturi pentru sezonul cald – Cuprins:

Cum sa iti pregatesti masina pentru primavara. 10 sfaturi utile

Cum sa iti pregatesti masina pentru primavara
Cum sa iti pregatesti masina pentru primavara

La venirea iernii, ti-am explicat ce trebuie sa faci pentru a iti pregati masina pentru sezonul rece. Ei bine, iarna a trecut, asa ca trebuie sa stii acum si ce trebuie sa faci, cum sa iti pregatesti masina pentru primavara si sezonul cald.

Poate cea mai importanta operatiune pe care trebuie sa o ai in vedere atunci cand vine sezonul cald este sa schimbi anvelopele de iarna cu cele de vara. Asta in cazul in care nu folosesti anvelope ce pot fi utilizate si iarna, dar si vara.

Cu toate ca nu multi soferi acorda atentie la acest aspect, trebuie sa stii ca atunci cand temperaturile cresc peste valoarea de 10 grade Celsius, distanta de franare a anvelopelor de iarna este mai mare decat a celor de vara.

Mai mult, anvelopele de iarna au o aderenta mai scazuta daca temperaturile cresc. De asemenea, atunci cand ploua, anvelopele de iarna nu evacueaza eficient apa de pe asfalt, asa ca o sa creasca si riscul de accident.

Lichid de parbriz
Lichid de parbriz

Pentru ca pe perioada iernii folosim un lichid de parbriz care sa nu inghete din cauza temperaturilor scazute, in sezonul cald este recomandat sa il schimbi. O sa ai nevoie de un lichid care sa poata curata si urmele de insecte de pe parbriz. Este necesar, daca vrei sa stii cum sa iti pregatesti masina de primavara.

Odata cu venirea primaverii, cresc temperaturile exterioare, dar si pericolul de supraincalzire a motorului. Tocmai de aceea, este important sa verifici si nivelul antigelului, iar daca este nevoie sa mai completezi cu lichid de racire.

Temperaturile scazute scad durata de viata a acumulatorului, asa ca nu ar fi rau sa verifici si bateria masinii. O poti testa la un service specializat si in acelasi timp poti verifica si bornele acesteia sa nu fie oxidate.

Uleiul de motor este extrem de important, mai ales pe durata sezonului rece. Totusi, acesta este si extrem de solicitat din cauza diferetelor de temperatura. Venirea primaverii poate fi perioada ideala pentru schimbarea uleiului.

Nu uita nici de filtrele de aer ale masinii. Acestea trebuie sa fie curate, pentru ca masina sa functioneze in mod corect. De asemenea, trebuie sa schimbi si filtru de aer pentru habitaclu, pentru a te asigura ca respiri aer curat la interior.

Filtru de aer
Filtru de aer

Cum sa iti pregatesti masina de primavara. Stergatoarele sunt iarasi foarte solicitate in sezonul rece si din cauza temperaturilor scazute si a ghetii se pot rupe destul de usor. Iti recomandam sa le schimbi in fiecare primavara, pentru a iti asigura o vizibilitate mai buna. Nu vorbim despre o avere, asa ca schimba lamelele in fiecare an.

Bineinteles, va trebui sa te ocupi si de interiorul masinii. Stim ca pe perioada iernii se aduna mai multa mizerie, asa ca iti sugeram sa folosesti aspiratorul pentru a curata foarte bine covorasele masinii, dar si locurile mai greu accesibile. Sterge geamurile si pe interior, pentru a iti asigura o vizibilitate mai buna.

Citeste si: Cum sa iti protejezi masina de daunele provocate de soare

Nu trebuie sa uiti nici de exteriorul masinii. Caroseria trebuie degresata, iar apoi curatata foarte bine. Ar fi indicat sa cureti si partea de jos a masinii, pentru a o curata de sare. La final, aplica un tratament cu ceara pentru a proteja vopseaua.

La final, mai mentionam si instalatia de aer conditionat. Pentru ca este foarte importanta in sezonul cald, este indicat sa verifici nivelul de freon si sa faci o completare daca este cazul. Totodata, ar fi bine sa faci si o igienizare a instalatiei de aer conditionat pentru ca acolo se ascund o multime de bacterii.