Cum sa faci o solutie pentru dezghetarea parbrizului. Ce ingrediente sa folosesti
Cum sa faci o solutie pentru dezghetarea parbrizului. Ce ingrediente sa folosesti

Cum sa faci o solutie pentru dezghetarea parbrizului. Ce ingrediente sa folosesti


Cum sa faci o solutie pentru dezghetarea parbrizului. Daca te-ai saturat de aceleasi probleme atunci cand vine sezonul rece, atunci o sa iti explicam ce trebuie sa faci si cum sa procedezi pentru a iti face propria solutie. Nu ai nevoie de ingrediente scumpe, asa ca pune-te pe treaba.

Cum sa faci o solutie pentru dezghetarea parbrizului. Ce ingrediente sa folosesti – Cuprins:

Cum sa faci o solutie pentru dezghetarea parbrizului

Solutie pentru dezghetarea parbrizului
Solutie pentru dezghetarea parbrizului

Trebuie sa recunoastem faptul ca parbrizul inghetat ne da mari batai de cap atunci cand vine iarna. Pe langa faptul ca acesta este mai mereu murdar, ne lovim si de faptul ca este mereu inghetat in diminetile geroase.

Ei bine, vestea buna este ca poti prepara chiar tu o solutie pentru dezghetarea parbrizului. Daca majoritatea solutiilor gasite in comert au la baza banalul spirt, avem o alternativa pentru tine, deloc scumpa.

Pentru prepararea solutiei in casa o sa ai nevoie de alcool izopropilic cu o concetratie de 90% pe care il poti cumpara de la Emag.ro. Totodata, ai nevoie si de un recipient cu pulverizator si detergent lichid de vase.

Umple 2/3 din recipientul cu pulverizator cu alcool izopropilic si 1/3 cu apa. Dupa aceea, adauga o jumatate de lingurita cu detergent lichid de vase pentru fiecare 500 ml de solutie. Amesteca foarte bine inainte de folosire.

Dezghetarea incuietorilor
Dezghetarea incuietorilor

Dupa ce ai preparat aceasta solutie pentru dezghetarea parbrizului, pulverizeaza amestecul pe parbrizul inghetat, iar daca ai probleme o poti face si pe incuietoarea de la usa masinii. Asteapta timp de un minut, iar apoi vei vedea cum parbrizul va incepe sa se dezghete.

In cazul in care exista un strat gros de gheata, poate dupa o ploaie inghetata, va trebui sa ajuti solutia si sa folosesti o racleta. Dupa ce totul s-a topit vei putea sa folosesti stergatoarele insa nu inainte de a aplica solutia si pe acestea, iar apoi sa le stergi foarte bine.

Citeste si: Cum sa ai grija de bateria masinii. 7 cazuri in care se va descarca

Acum ca ai invatat cum sa faci aceasta solutie pentru dezghetarea parbrizului, o sa iti mai spunem un mic secret. Este foarte util pentru a avea parbrizul curat in sezonul rece si pentru a te asigura ca stergatoarele nu vor ingheta atunci cand le folosesti la drum lung.

In rezervorul pentru lichidul de parbriz ar fi bine sa folosesti ½ alcool izopropilic si ½ apa. Aceasta solutie te va ajuta sa eviti inghetarea stergatoarelor, dar va curata mult mai bine parbrizul. Acum ca stii ce trebuie sa faci, iti mai spunem doar sa acorzi o mai mare atentie la drum si sa eviti folosirea telefonului mobil atunci cand conduci!