Deszapezirea masinii nu este o operatiune chiar atat de simpla, pentru ca poti provoca multe pagube automobilului tau atunci cand faci acest lucru. Iata cum sa deszapezesti in mod corect masina fara sa zgarii vopseaua.
De ce trebuie sa iti deszapezesti masina atunci cand ninge?
Majoritatea soferilor care isi deszapezesc masinile nu dau atat de mare importanta micilor zgarieturi, asa ca principala lor grija este sa curete automobilul cat mai repede. Totusi, daca tii la masina ta, ar fi indicat sa acorzi mai multa atentie, pentru ca indepartarea zgarieturilor este costisitoare.
Degeaba vrei o polisare ca la carte pe timp de vara, pentru ca vopseaua masinii tale sa arate impecabil, daca atunci cand este iarna nu acorzi o importanta deosebita operatiunii de deszapezire.
Stim ca este o bataie de cap sa deszapezesti o masina dimineata inainte de a te duce la serviciu, insa gandeste-te la consecintele pe care le poate avea aceasta operatiune prost facuta.
Iti mai spunem ca trebuie sa ureti masina de zapada pentru ca acest lucru tine de siguranta ta, dar si a celorlalti participanti la trafic. In primul rand, vorbim despre bucati mari de gheata care pot sari de pe masina ta, pe parbrizul celorlalte masini aflate in trafic. Imagineaza-ti ca vor avea acelasi efect ca o piatra aruncata in parbriz.
De asemenea, degeaba cureti geamurile masinii daca lasi un strat gros de zapada pe plafon. La o frana mai brusc, toata acea zapada va cadea pe parbriz, iar acest lucru iti va afecta vizibilitatea.
Cum sa cureti masina de zapada, fara sa zgarii vopseaua
Atunci cand o sa incepi operatiunea de deszapezire a masinii, primul lucru pe care ti-l recomandam sa il faci este sa o si pornesti. Da drumul la sistemul de dezghetare al parbrizului si al lunetei. Totodata, porneste si caldura! Nu numai ca vehiculul va avea un habitaclu incalzit atunci cand te vei urca in el, dar te va ajuta si la indepartarea zapezii mai usor.
Stergatoarele trebuie si ele protejate, iar daca stii ca o sa vina o furtuna de zapada, iti recomandam sa le ridici. In acest fel, o sa eviti inghetarea acestora si a doua zi o sa le poti folosi mult mai usor, fara sa le strici.
Zgarieturile reprezinta si cea mai mare dauna pe care o poti face masinii tale atunci cand o deszapezesti. Cu cat vei reduce suprafata de contact atunci cand deszapezesti masina, cu atat vei reduce si numarul de zgarieturi care pot aparea pe vopseaua masinii. De asemenea, te sfatuim sa incepi sa cureti de zapada intai plafonul, iar apoi sa cobori pe partile laterale, capota si portbagaj.
O perie din spuma este cea mai buna unealta pentru a deszapezi o masina, fara a cauza zgarieturi. Poti cumpara un set de la eMag.ro, iar pretul nu este deloc mare!
Totodata, te sfatuim sa eviti folosirea unei perii sau a unei maturi, pentru ca acestea vor lasa zgarieturi in vopseaua masinii tale. Periile pot sa intinda murdaria pe suprafata vopselei, iar apoi sa cauzeze si zgarieturi.
In cazul in care nu vrei sa cumperi aceste perii speciale, poti folosi o pereche de manusi de piele, pentru a iti proteja masinile. Daca nu ai o pereche, atunci foloseste-ti mainile goale, este cea mai buna metoda pentru a pastra vopseaua masinii intacta!
Afla si cum sa conduci pe zapada sau cum sa dezgheti parbrizul masinii!