Cum sa devii un expert in gradinarit. Afla care sunt cele mai folositoare trucuri in gradina. Iti vor usura viata, asa ca o sa le recomanzi si prietenilor tai care sunt pasionati de gradinarit. Sfaturi de la experti!
Cum sa devii un expert in gradinarit. 6 trucuri pe care le poti folosi
Cui nu-i plac trucurile care iti usureaza viata, mai ales cand vine vorba de gradinarit. Ei bine, aveam cateva pentru voi, iar acestea te vor ajuta sa obtii mai multe lucruri insa in mai putin timp si cu mai putini bani.
Cum sa devii un expert in gradinarit. Incepem cu “ghivecele” din coji de oua. Stiai ca le poti folosi pentru a creste rasaduri? Mai mult, acestea sunt biodegradabile si contin nutrient precum calciu. A
tunci cand iti faci oua pentru micul dejun, nu mai arunca acele coji pentru ca sunt extrem de folositoare pentru plante.
Citeste si: Cum sa plantezi rasadurile. La ce distanta si in ce perioada
De asemenea, poti planta rasadurile in pamant folosind aceste coji de oua. Asigura-te ca le-ai strivit inainte de a le planta, pentru a te asigura ca radacinile isi fac locul prin acele crapaturi.
Daca nu vrei sa faci acest lucru, pur si simplu piseaza acele coji de oua pentru a le folosi pe post de ingrasamant.
Ce spui de un ingrasamant organic din resturile de mancare? Avem o reteta geniala in care combini zatul de cafea, cojile de banana, cojile de oua si apa. Pune aceste ingrediente intr-un blender.
Dupa ce ai obtinut solutia, dilueaza-o in 500 ml de apa si foloseste-o pentru rosii, fasole sau dovlecei.
Cum sa devii un expert in gradinarit. Te-ai intrebat vreodata cum poti sa eviti ruginirea uneltelor pentru gradinarit pe timp?
Eterna problema are o rezolvare, iar aceasta este un amestec de nisip cu ulei vegetal. Nisipul este abraziv si va curata uneltele, in timp ce uleiul va preveni ruginirea acestora.
Citeste si: Cum sa scapi de melci. Combatere limacsi cu solutii 100% naturale
Trebuie doar sa umpli un ghiveci cu nisip in care adaugi un pic de ulei, sa amesteci foarte bine compozitia, iar apoi sa pui uneltele de fiecare data cand nu le folosesti. Rugina nu o sa mai fie o problema!
Cum sa devii un expert in gradinarit. In cazul in care ai plantat flori sau plante si vremea nu tine cu tine, le poti proteja folosind sticle de plastic.
Taie partea de jos a sticlelor, iar apoi foloseste partea cu capacul pentru a crea o mini sera pentru plantele tale. Desigur, va fi nevoie sa scoti capacul pentru ca aerul sa circule.
Ce spui de o solutie pentru a combate buruienile de pe aleea ta, acele ierburi enervante care rasar printre dale sau crapaturi ale cimentului si care dau un aspect de curte abandonata.
O solutie organica din otet, sare si suc de lamaie este cea mai buna cale de a scapa de buruieni.
Citeste si: Plante companion. Cum sa protejezi legumele din gradina impotriva daunatorilor
Amesteca jumatate de litru de otet cu doua linguri de sare si o lingurita de suc de lamaie. Pune totul intr-un recipient cu pulverizator si foloseste-l pentru buruienile care au rasarit in curtea ta.
Iti recomandam sa faci acest lucru intr-o zi insorita pentru ca buruienile se vor usca mai repede si vor muri. Razele soarelui vor grabi acest proces, asa ca este ce mai buna cale spre o alee curata.
Cum sa devii un expert in gradinarit. La final, o sa iti spunem cum poti sa protejezi insectele benefice pentru gradina ta, precum albinele sau buburuzele. Pune cateva pietricele intr-un vas, in care mai adaugi apa cu o adancime maxima de un centimetru.
Astfel, insectele vor putea bea apa si nu se vor ineca. In acelasi timp, vei ajuta si florile sau pomii fructiferi din gradina ta!