Cum sa repari electrocasnicele din casa ta. Afla care sunt defectiunile pe care le poti repara si tu, fara sa fie nevoie sa chemi expertii. Iti aratam ce reparatii se fac numaidecat si cat de usor este sa le rezolvi.
Cum sa repari electrocasnicele din casa ta. 7 defectiuni usor de rezolvat
Cum sa repari electrocasnicele. Reparatiile din casa nu se termina niciodata, iar electrocasnicele se strica atunci cand te astepti mai putin.
Din fericire, sunt defectiuni pe care le poti repara si singur, asa ca nu trebuie sa mai platesti un expert pentru a veni acasa la tine.
Masina de gheata a frigiderului este un mare avantaj al electrocasnicelor moderne, insa ce faci daca nu mai merge?
De multe ori, problema este ca apa care alimenteaza frigiderul a inghetat si undeva s-a format un dop de gheata.
Citeste si: Cum sa economisesti energie electrica. 7 electrocasnice care consuma extrem de mult
Tocmai de aceea, este necesar sa opresti frigiderul, sa il dezgheti si sa il cureti. Dupa aceea, baga-l in priza si lasa-l sa ajunga din nou la temperatura optima.
Totodata, daca congelatorul produce prea multa gheata la interior, s-ar putea sa ai o problema la garnitura de etanseizare. Comanda una noua, inlocuieste-o si ai sa vezi ca o sa scapi de probleme.
Cum sa repari electrocasnicele. Sistemul de aer conditionat nu raceste atat de repede camera, desi ai setat o temperatura scazuta? Ei bine, cea mai des intalnita problema este legata de filtrul acestuia.
Pentru ca se umple de praf, aparatul de aer conditionat nu mai raceste cum trebuie. Iti recomandam sa cureti filtrul o data pe an, pentru a te asigura ca ai o temperatura scazuta in casa, pe timpul verii.
Hota aragazului nu mai absoarbe deloc mirosul de mancare si este fum in toata bucataria? Problema este legata tot de filtre, pentru ca nu le-ai curatat.
Daca gatesti des, trebuie sa stii ca acestea necesita o curatare periodica, o data pe luna. Bineinteles, daca gatesti mai rar, o sa fie nevoie de o curatare a filtrelor, insa nu atat de des.
Cum sa repari electrocasnicele. Daca usa masinii de spalat nu se mai inchide cum trebuie sau se misca, problema ar putea sa fie la o balama sau la un surub slab. De multe ori, punem haine pe usa masinii sau ne sprijinim de aceasta atunci cand scoatem rufele de la spalat.
Se intampla des, asa ca nu este o problema atat de grava. Primul pas ar fi sa verificati suruburile, iar daca problema este la o balama, iti recomandam sa comanzi piesa si sa o inlocuiesti singur. Astfel, nu o sa mai ai nevoie de un expert si o sa scapi mai ieftin.
Cum sa repari electrocasnicele. Mai mult, daca dureaza o vesnicie ca masina de spalat sa se umple, problema poate fi la sita care filtreaza apa ce intra in cuva. Din cauza calitatii apei, depunerile de calcar apar pe aceasta sita, iar apoi aceasta se infunda.
Pentru a o curata, o sa ai nevoie de un castron plin cu otet, in care lasi sita timp de 30 de minute. Dupa ce timpul a trecut, scoate sita, freac-o folosind o periuta veche de dinti si o sa fie ca noua.
Daca modemul de internet nu functioneaza, nu te grabi sa chemi expertii de la compania de cablu. Incearca sa resetezi dispozitivul sau sa il scoti din priza pentru 30 de secunde.
De multe ori, modelul isi revine, asa ca nu va mai fi nevoie sa astepti un profesionist pe care este posibil sa il platesti la factura viitoare pentru cablu.