Muschi si licheni pe perete. Cum sa cureti peretii verzi si inestetici!
Muschi si licheni pe perete. Cum sa cureti peretii verzi si inestetici!

Muschi si licheni pe perete. Cum sa cureti peretii verzi si inestetici!


Muschi si licheni pe perete. Iata cum sa cureti peretii verzi si inestetici, acoperiti de muschi si cum poti rezolva aceasta problema. O sa ii aratam cum sa cureti si muschiul care apare pe pavaje si sa indepartezi acele pete verzi si inestetice.

Muschi si licheni pe perete. Cum sa cureti peretii verzi si inestetici! – Cuprins:

De ce se formeaza muschii si lichenii?

Muschi si licheni pe perete
Muschi si licheni pe perete

Muschi si licheni pe perete. Ei bine, daca locuiesti intr-o zona clima calda si umiditate ridicata, atunci cu siguranta ai o multime de muschi si licheni care cresc in jurul casei tale. Suprafetele mari se gasesc pe alei sau pe peretii exteriori ai casei, sunt inestetice, insa nu chiar greu de indepartat.

Trebuie sa mai stii ca muschii si lichenii cresc incet, sunt plante care nu au flori si se gasesc in zonele cu multa umbra si umiditate. Cu toate ca multi confunda acest covor verde cu ciupercile, muschii si lichenii sunt compusi din frunze mici care contin clorofila.

Muschii si lichenii absorb nutrientii si apa prin frunze si cu toate ca nu dauneaza sanatatii, sunt situatii in care aceste plante devin inestetice si trebuie indepartate. Din fericire, este simplu sa o faci folosind naturale.

Muschi si licheni pe perete. Cum sa cureti peretii verzi si inestetici!

Muschi crescut pe pavaj
Muschi crescut pe pavaj

Cu toate ca unele persoane prefera muschii si lichenii pe pavaje pentru ca impiedica alte plante sa creasca si ofera un aspect de moda veche unei alei, noi o sa iti aratam cum se curata in cazul in care vrei sa ii indepartezi de pe pereti.

Cea mai simpla metoda de a curata muschii si lichenii de pe pereti este sa folosesti o perie tare si apa. Pune apa la fiert, iar atunci cand a dat in clocot opreste focul.

Folosind un ibric, uda peretele sau pavajul unde vrei sa cureti, lasa apa sa se raceasca, iar apoi indeparteaza muschii folosind peria. La final, spala foarte bine folosind un furtun cu apa. Verifica peste 2-3 zile pentru a vedea daca toti muschii si lichenii au fost indepartati.

Lingura cu bicarbonat de sodiu
Lingura cu bicarbonat de sodiu

Muschi si licheni pe perete. Bicarbonatul de sodiu este cel mai bun aliat in indepartarea muschilor si lichenilor, dar si cea mai ieftina metoda de a curata peretii de beton. Acest praf alb creste valoarea pH-ului, iar muschii si lichenii se vor usca.

Pune bicarbonat de sodiu pe zonele unde muschii si lichenii au crescut si lasa-l sa actioneze timp de 24 de ore. A doua zi, foloseste o perie tare pentru a indeparta toata acea zona verde.

Spray solutie otet
Spray solutie otet

Muschi si licheni pe perete. Daca bicarbonatul de sodiu nu a indeparat toti muschii si lichenii, atunci poti interveni si cu otet. Acest lichid te va ajuta sa si cureti petele de pe peretii exteriori. Pentru a prepara solutia de otet, o sa ai nevoie de 480 ml de apa si 480 ml de otet.

Pune totul intr-un recipient cu pulverizator, amesteca foarte bine, iar apoi pulverizeaza solutia pe peretii pe care muschii si lichenii au crescut.

Lasa solutia sa actioneze timp de 2-3 zile pana cand muschii si lichenii incep sa se usuce. Daca s-a intamplat doar partial, poti sa mai pulverizezi inca o data. Dupa 2-3 zile, curata zona folosind o perie tare, iar la final clateste folosind un furtun cu apa.

Curatare muschi/licheni aparat cu presiune
Curatare muschi/licheni aparat cu presiune

In cazul in care nu vrei sa folosesti nicio substanta, poti apela la un aparat de spalare cu presiune, insa tine minte ca acesta poate afecta anumite zone de pe perete sau de pe pavaje.

Daca exista crapaturi, presiunea apei poate strica si mai mult, asa ca mare atentie! Te sfatuim sa apelezi la metodele de mai sus, pentru a mentine totul in ordine.

Afla si cum sa cureti mucegaiul de pe peretii interiori ai casei tale sau cum sa elimini apa din peretii afectati de umezeala.